Sala de premsa Premsa i mitjans

Lliurats els premis de l’Olimpíada de Biologia de Catalunya

Guanyadors de l'Olimpíada de Biologia de Catalunya
Font: Olimpíada de Biologia de Catalunya
Les 6 persones guanyadores de l’Olimpíada de Biologia de Catalunya participaran, en representació de Catalunya, a la XIV Olimpíada Espanyola de Biologia (OEB), que se celebrarà a Palma de Mallorca del 28 al 31 de març de 2019. La Facultat de Biociències de la UAB va acollir la prova final, el passat 6 de febrer.

15/02/2019

El proppassat 15 de febrer es van lliurar els premis a les persones guanyadores de l’Olimpíada de Biologia de Catalunya en un acte celebrat a l’Institut d’Estudis Catalans, que va comptar amb la presència de Jaume Farrés, degà de la Facultat de Biociències de la UAB, i Josep Antoni Biosca, professor del Departament de Bioquímica  i Biologia Molecular de la UAB i responsable de l’Olimpíada a la seu del campus de Bellaterra.

Les medalles de plata van ser per a l’Elsa Blanco, de l’Institut Jaume Balmes (Barcelona); la Laura Gómez, de l’Institut de Castellar (Castellar del Vallès), i per a l’Abiel Teixidó, de l’Institut Gabriel Ferrater i Soler (Reus).

Les medalles d’or van recaure en Laura Adell, del centre Aula Escuela Europea (Barcelona), qui es va classificar amb la tercera millor puntuació; Albert López, del centre Aula Escuela Europea (Barcelona), qui va ser el segon classificat, i Marta Gargallo, del centre Les Alzines (Girona), qui va obtenir la millor puntuació.
Cadascun dels 14 alumnes finalistes va rebre una medalla de bronze.

Les 6 persones millor classificades representaran Catalunya a la XIV Olimpíada Espanyola de Biologia (OEB), que se celebrarà a Palma de Mallorca del 28 al 31 de març de 2019.

L’Olimpíada de Biologia de Catalunya té com a objectiu principal estimular i implicar l’estudiantat de Batxillerat en el desenvolupament d’aquesta ciència, atès que resulta impossible comprendre la vida, analitzar els seus problemes i plantejar solucions sense un coneixement adequat de les principals qüestions biològiques, per exemple en aspectes com la contaminació ambiental i el canvi climàtic, la biotecnologia, la conservació de la biodiversitat, i el diagnòstic i tractament de malalties, entre molts altres.

La primera prova, que va tenir lloc el dissabte 2 de febrer, va ser de caràcter teòric i va comptar amb 201 participants a la seu de la UAB. Simultàniament a la prova a la UAB hi competien 20 participants a la Facultat de Ciències de la Universitat de Girona; 45 participants a la Universitat de Lleida; 39 participants a la Universitat Rovira i Virgili de Tarragona; i 25 participants a la Universitat de Vic.

La prova pràctica es va realitzar el passat 6 de febrer, a la Facultat de Biociències de la Universitat Autònoma de Barcelona. L’exercici consistia en la resolució de tres problemes pràctics en què les noies i els nois participants havien de dissenyar estudis, realitzar experiments senzills, preparar o examinar mostres, analitzar dades i plantejar solucions. Van accedir a aquesta fase la primera persona classificada de cadascuna de les cinc seus on es va disputar la prova teòrica, juntament amb les quinze millor classificades globalment a la prova teòrica, un cop descomptades les guanyadores o els guanyadors de cada seu.