Sala de premsa Premsa i mitjans

Es lliuren els Premis Literaris 2018

GuanyadorsPremisLiteraris2018
El Servei de Publicacions de la UAB i l'Ajuntament de Cerdanyola del Vallès han donat a conèixer els guanyadors dels Premis Literaris 2018: Josep Domingo Ferrer (novel·la), Josep Plana Aspachs (poesia) i Borja Díaz Barea (narrativa breu), en un acte celebrat a la Sala Teatre de la UAB el dijous, 10 de maig, en el marc del 50è aniversari de la UAB. Dels 93 treballs presentats l'edició passada, enguany han passat a ser 162, gairebé el doble.

11/05/2018

S'ha doblat el nombre de participants. De les 93 obres presentades l'any passat, enguany han passat a ser 162.

El dijous, 10 de maig, es va celebrar l’acte de lliurament dels premis literaris, que convoquen anualment l’Ajuntament de Cerdanyola del Vallès i la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB). L'acte, que va tenir lloc a la Sala Teatre de la UAB (campus de Bellaterra), s'ha emmarcat dins del programa d'activitats del 50 aniversari de la universitat.

Les persones guanyadores han estat:

XXIV Premi de Novel·la «Valldaura – Memorial Pere Calders» (dotat amb 3.000 euros):
Tot passa i tot torna (títol obra).
Josep Domingo Ferrer, de de Vilanova i la Geltrú

XXIII Premi de Poesia «Miquel Martí i Pol» (dotat amb 1.000 euros):
De l'univers estant i una mica més enllà (títol obra)
Josep Plana Aspachs, de Barcelona

IX Premi de Narrativa Breu per a Joves Autors/es «Caterina Albert» (dotat amb 500 euros.):
El tercer desig (títol obra)
Borja Díaz Barea, de Molins de Rei

S'han rebut 34 relats breus que optaven al IX Premi "Caterina Albert", 73 llibres de poesia al XXIII Premi "Miquel Martí i Pol" i 44 novel·les al XXIV Premi "Valldaura-Memorial Pere Calders", és a dir, un total de 162 treballs. A l’edició del 2017 hi van participar 93 obres. Així doncs, enguany hi ha hagut un augment de participació del 74,19%.

El jurat en la modalitat de novel·la ha estat format per Anna Salgot, Jordi Gol, Jordi Jordana, Maria Victòria Lovaina i Marta Estella; en poesia, per David Jou, Jessica Jaques, Jordi Julià, Josep Gerona i Pere Ballart; i en narrativa breu, Josep Lluís Negreira, Josep Maria Riera, Marutxi Beaumont, Montse Guillén i Xusa Serra.

A l’acte hi ha assisit l’alcalde de Cerdanyola del Vallès, Carles Escolà; el vicerector de Relacions Institucionals i Cultura de la UAB, Carlos Sánchez; i la regidora de Cultura de l'Ajuntament, Elvi Vila.

El lliurament de premis es va amenitzar amb l’actuació de Jesús Acebedo, compositor, pianista i Alumni de la UAB, que va oferir diferents peces musicals en el decurs de l'acte.

Les obres guanyadores seran publicades pel Servei de Publicacions de la UAB, tant en paper com en digital.