La UAB publica un llibre sobre el bàndol republicà durant la guerra

18/03/2013
Els professors de la UAB Joan Serrallonga, Just Casas i Manuel Santirso han escrit el llibre Vivir en guerra. La zona leal a la República (1936-1939), editat i publicat pel Servei de Publicacions de la UAB, dins la col·lecció “El espejo y la lámpara”. El llibre reconstrueix la vida i el treball quotidians de la gent que es trobava al bàndol de la República durant la Guerra Civil Espanyola.
I és que durant el temps que va durar la guerra van haver-hi canvis substancials en la quotidianitat, en el treball, en la manera i les condicions de vida. Pel que fa al treball, es van dictar normes sobre la propietat i les relacions laborals, els abastiments es van haver de reorganitzar i el comerç exterior va haver de buscar altres vies. La mateixa guerra va obligar a molta gent a deixar les seves cases i les seves famílies per agafar les armes i lluitar. Altra gent va haver de marxar a l’exili i els que es van quedar van haver de sobreviure amb menys recursos. Són alguns dels canvis que va patir la vida de la zona lleial a la República, que és el que pretén reflectir el llibre Vivir en guerra.
Joan Serrallonga és catedràtic de la UAB, investigador de les condicions de vida i treball de les classes obreres a l’època contemporània. Ha escrit diversos llibres i publicacions al respecte. Just Casas, professor de la UAB, està doctorat en Història i és investigador de la història social i del moviment obrer. Manuel Santirso, per la seva part, és també professor de la UAB, investigador de la Guerra Civil, el seu fenomen i la metodologia històrica.
Més informació:
Fitxa del llibre