La UAB premia els Treballs de Fi de Grau que promouen la transformació social

Premis Transformació Social
Autor Foto: ©May Zircus

Es convoquen dos premis per a treballs de fi de grau del curs 2016-2017 que tractin temàtiques entorn la igualtat de gènere i la no discriminació o el desenvolupament sostenible i la justícia global

19/06/2017

L'Observatori per a la Igualtat convoca la segona edició dels Premis als Millors TFG amb Perspectiva de Gènere i la Fundació Autònoma Solidària ho fa, al seu torn, per primera vegada amb els Premis als Millors TFG sobre Desenvolupament Sostenible i Justícia Global, dues convocatòries per a premiar els Treballs de Fi de Grau que promouen el canvi social.

Per una banda, la FAS persegueix l'objectiu de promoure l'interès per la recerca en l'àmbit del desenvolupament sostenible i la justícia global, a més de plantejar el premi com una contribució des de la UAB a l'Agenda 2030 i als Objectius de Desenvolupament Sostenible. Per la seva banda, l'Observatori per a la Igualtat, que convoca el premi juntament amb l'Institut Català de les Dones, vol sensibilitzar l'alumnat sobre la igualtat de gènere i la no discriminació a partir de fomentar el seu interès en la recerca.

Pel que fa a la temàtica dels treballs, en el cas dels Premis als millors TFG amb Perspectiva de Gènere entenem la perspectiva de gènere com una aproximació crítica a qualsevol fenomen que desvetlla, visibilitza, analitza o afronta les desigualtats entre dones i homes, incloent aquelles institucions socials i culturals que les sustenten, com la família, la sexualitat, la divisió sexual del treball, els processos de socialització, les lleis, les creences, valors i normes socials, entre d'altres. La perspectiva de gènere considera el gènere com a construcció històrica de caràcter social i cultural, que actua com a principi, ordena l'accés de manera desigual als recursos (materials, ideològics i simbòlics) i crea una jerarquia entre allò que es defineix en cada context com a masculí o femení, articulant-se i reforçant altres desigualtats. Per últim, el gènere estructura la identitat personal incloent els aspectes psicològics, corporals, sexuals, i culturals, atribuint als individus rols, pràctiques, expectatives, necessitats, comportaments i atributs en funció de la diferència sexual entre homes i dones.

Quant a les temàtiques sobre les quals poden tractar els TFG que optin als Premis als Millors TFG sobre Desenvolupament Sostenible i Justícia Global són les següents: desenvolupament sostenible, economia social i cooperativisme, drets humans, dret d'asil, governança i democràcia participativa, conflictes i construcció de pau, migracions, interculturalitat, antiracisme, participació, voluntariat, moviments socials, educació per a la justícia global, comunitats i escenaris saludables, salut comunitària.

Els requisits per a les dues convocatòries són pràcticament els mateixos:
- El treball ha d'haver estat presentat com a Treball de Fi de Grau el curs 2016-2017 a qualsevol dels graus de la Universitat Autònoma de Barcelona.
- La nota mínima és de 8,5.

Com participar-hi?

El termini per presentar-se finalitza el 22 de setembre de 2017 per a les dues convocatòries. L'alumnat que vulgui participar haurà de seguir els següents passos, segons a quina convocatòria vagi dirigit el seu treball:

1) Premis als Millors TFG amb Perspectiva de Gènere: cal inscriure's omplint el formulari on-line i enviar en el termini de 5 dies hàbils a partir de la data d'enviament del formulari, el treball en format PDF (sense l'autoria) i una còpia de l'expedient acadèmic del grau a l'observatori.igualtat@uab.cat.

2) Premis als Millors TFG sobre Desenvolupament Sostenible i Justícia Global: cal enviar el treball i una carta firmada pel tutor o tutora del treball on s'especifiqui la data d'entrega i la qualificació del mateix a fas.cooperacio@uab.cat. Els premis consisteixen en un diploma i un obsequi, a més de la publicació i difusió dels treballs en diferents canals d'àmbit universitari i social. S'entregaran en un acte acadèmic que es realitzarà el mes de novembre o desembre de 2017.

Per a més informació, en els següents enllaços podreu consultar les bases dels Premis als Millors TFG amb Perspectiva de Gènere i dels Premis als Millors TFG sobre Desenvolupament Sostenible i Justícia Global.

 

Notícies relacionades

Logotip de la Universitat Autònoma de Barcelona

Ens deixa l'estudiant Joan Condal Cervantes

Ens ha deixat Joan Condal Cervantes, estudiant del Grau d'Enginyeria Informàtica de la UAB. La rectora, l'equip de govern, el director de l'Escola d'Enginyeria i tota la comunitat universitària expressen el seu sentiment de condol a la família i amics. Llegir més

Totes les notícies