La UAB participa en un projecte europeu sobre Ecosistemes de Recerca i Innovació

Campus de la UAB

L’àrea de la B-30 serà un dels tres territoris europeus escollits com a casos d’estudi per al projecte europeu SeeRRI - Building Self-Sustaining Research and Innovation Ecosystems in Europe through RRI, amb participació de la UAB.

04/12/2018

La UAB participa com a sòcia en el projecte SeeRRI - Building Self-Sustaining Research and Innovation Ecosystems in Europe through Responsible Research and Innovation, un projecte H2020 del programa SWAFS - Science with and for Society. El projecte està liderat pel Nordland Research Institute de Noruega i hi participen, a més d’universitats i centres de recerca, governs regionals i associacions empresarials.

Un dels principals reptes per a les regions europees, és millorar el seu sistema de recerca i innovació (R&I), ja que aquest és un dels indicadors més usats per valorar la competitivitat territorial. Els agents de recerca i innovació en un territori concret, amb totes les seves interaccions, constitueixen el que s’anomena un ecosistema de recerca i innovació.

En aquest context, l’objectiu del projecte és avançar cap a un model d’ecosistemes R&I més sostenibles, que incloguin tots els actors del territori (recerca i educació, empresa, administració i ciutadania, el que s’anomena la quàdruple hèlix) i incorporin els principis de la Recerca i la Innovació Responsables (RRI). La RRI és un concepte que integra i connecta diversos aspectes de la relació entre la R+I i la societat: participació ciutadana, accés obert, igualtat de gènere, educació científica, ètica i governança.

El projecte SeeRRI se centrarà bàsicament en impulsar la integració de la RRI en el desenvolupament territorial i la consolidació dels ecosistemes de R&I; implicar els màxim d’agents de R&I del territori en la definició del marc estratègic i de les polítiques que afecten el sistema de R&I; així com compartir entre els territoris els processos d’aprenentatge i bones pràctiques en referència a la governança de la R&I.

Per portar-ho a terme s’han seleccionat com a cas d’estudi tres territoris europeus amb diferents estratègies d’especialització intel·ligents, un dels quals és l’àrea de la B-30. La UAB s’encarregarà de dissenyar i implementar les accions que incloguin els actors clau de recerca i innovació en el territori de la B-30 mitjançant el HubB30. El projecte té una durada de 30 mesos i començarà el gener de 2019.

 

Notícies relacionades

NacraIllesMedes

Trobada una de les últimes nacres de les Illes Medes

S'han trobat una de les últimes nacres de les illes Medes–Costa del Montgrí, en el marc del projecte de seguiment d’hàbitats submergits del Montgrí, on col·laboren els centres d’immersió de l’Estartit amb la UAB i l’entitat de conservació «Bufalvent. Estudi de la Mediterrània».

Totes les notícies