La UAB participa en l'elaboració del Pla de Drets Humans de Catalunya

La UAB participa en l’elaboració del Pla de Drets Humans de Catalunya

Diversos investigadors i la CORE en Educació i Ocupabilitat de la UAB han col·laborat en la creació del Pla de Drets Humans de Catalunya, aportant propostes sobre el dret a l’educació.

29/05/2019

El Pla de Drets Humans, elaborat pel Síndic de Greuges i l’Institut de Drets Humans de Catalunya, és un document que fa un diagnòstic dels drets humans a Catalunya i assenyala les directrius i mesures polítiques que s’han de dur a terme per fer-los efectius.

Ara s’ha obert un procés participatiu per consensuar l’abast i el contingut del Pla, a través de diferents “àgores de discussió temàtiques”. La Fundació Bofill és la institució que ha organitzat la del dret a l’educació. Aquesta sessió, que va tenir lloc el dia 28 de maig al Recinte Modernista de l’Hospital de Sant Pau, va comptar amb la participació de diferents experts de la UAB: Pau Miret, del Centre d’Estudis Demogràfics; Miquel Àngel Essomba, del grup de recerca en Diversitat i Inclusió en Societats Complexes; Enric Roca, del departament de Pedagogia Sistèmica i Social de la Facultat d’Educació; i M. Jesús Comelles, catedràtica emèrita i coordinadora del grup de recerca Experiència, Coneixement i Capital Cultural; a més de la CORE en Educació i Ocupabilitat.

Els més de 150 professionals de l’educació que hi van assistir van debatre al voltant de set eixos temàtics: la lluita contra la segregació escolar, la gratuïtat de l’ensenyament obligatori, la participació en l’educació no obligatòria i la lluita contra l’abandonament educatiu prematur, la inclusió social, la convivència als centres, l’equitat i inclusió en els estudis universitaris i l’educació en el lleure.

El Pla de Drets Humans serà exposat i debatut de manera pública al Parlament i té la voluntat de generar compromís públic amb les prioritats que estableixi.

Aquesta activitat compta amb el suport de la Secretaria d’Universitats i Recerca del Departament d’Empresa i Coneixement de la Generalitat de Catalunya, i es cofinaça amb el Fons Europeu de Desenvolupament Regional (FEDER).

Més informació:
https://www.fbofill.cat/agenda/agoradedrets-sobre-el-dret-leducacio

 

 

Notícies relacionades

Disseny Lab

S'inauguren els UAB Open Labs

Dilluns, 25 de novembre, a les 12 h, s'inaugura la xarxa de laboratoris d'innovació oberta de la UAB, un conjunt d'espais d'experimentació, innovació i demostració de noves tecnologies i metodologies per a tota la comunitat i per a l'entorn productiu i social de la Universitat. L'acte comprèn la visita al Disseny Lab, a l'Escola d'Enginyeria, i al Digital Lab, a la Sala de Revistes de la Biblioteca d'Humanitats.

Nova convocatòria de les beques

Nova convocatòria de les beques "Proof of Concept" de la UAB

La UAB ha obert la segona convocatòria dels ajuts "Proof of Concept", que tenen com a objectiu accelerar la transferència de coneixement dels grups de recerca de la Universitat. El pressupost  màxim per a cada projecte serà de 40.000 €. La sol·licitud de la beca s’ha de tramitar abans del dia 15 de desembre.

Totes les notícies