La UAB participa a través del SAF en el projecte Active Campus Europe

Imatge representants Universitats ACE

El projecte ACE, finançat amb una subvenció de la Unió Europea dins el programa Erasmus+, té una durada de dos anys, i s'aplicarà durant el 2017 i el 2018. És el primer programa Erasmus+ que es concedeix a un tema relacionat amb l'activitat física universitària.

07/02/2017

La UAB és una de les 16 universitats escollides per col·laborar en el projecte Active Campus Europe (ACE). A través del Servei d'Activitat Física (SAF) de la UAB, participa en aquest programa, coordinat per la Universitat de Aachen (Alemanya), i que té com a finalitat desenvolupar un pla a nivell europeu de foment de l'activitat física entre les persones de la comunitat universitaria sedentàries o poc actives, així com potenciar universitats saludables.

El projecte ACE té com a objectiu principal incrementar les activitats físiques en el dia a dia als espais de treball i de docència universitaris. Està dirigit principalment cap a l’alumnat, però també poden participar-hi altres membres de la comunitat universitària, com el personal d'administració i serveis o el personal docent i investigador.

Amb l'ACE es vol potenciar unes universitats saludables, afavorint l'activitat física i treballant la dietètica i la salut mental dels i de les estudiants. Per a la consecució d'aquesta fita, s'identificarà un seguit de bones pràctiques en l'esport, que seràn plasmades en un manual imprès i en una plataforma web.

Compta amb la participació de 16 universitats europees, que treballaran conjuntament durant dos anys. Alemanya, Irlanda, Regne Unit, Països Baixos, Portugal, Finlàndia i Espanya són els set països que en formen part, i cadascun dels quals està representat per dos universitats. En el cas espanyol, la UAB està acompanyada per la Universitat de Vigo.

El projecte ACE va ser presentat el 24 de gener passat a l'edifici de govern de la provincia dels Països Baixos de Limburg, on hi van assistir representants de les 16 institucionts implicades.

 

Notícies relacionades

JoseManuelPerezTornero

José Manuel Pérez Tornero, membre del Consell d'Administració de RTVE

El catedràtic de Periodisme a la Facultat de Ciències de la Comunicació ha estat escollit dijous, 25 de febrer, membre del Consell d’Administració de la Corporación de Radio y Televisón Española (RTVE) pel Congrés dels Diputats. Pérez Tornero serà escollit President del Consell properament.

Totes les notícies