Sala de premsa Premsa i mitjans

La UAB manté el lideratge de les universitats espanyoles en el rànquing The Times

Ranquing THE imatge
La Universitat Autònoma de Barcelona torna a ser la millor universitat d’Espanya segons el rànquing Times Higher Education World University Ranking 2016-2017, i es consolida entre les 200 millors del món.

21/09/2016

 
El TimesHigher Education World University Ranking, una de les classificacions mundials més prestigioses, situa la UAB en la posició 163 del món i en primera posició respecte de les universitats espanyoles. El rànquing destaca el nombre de citacions dels articles de recerca de la UAB, indicador de l’impacte de la investigació, amb 86,7 punts, molt per sobre de la puntuació mitjana de les 980 universitats analitzades, que és de 48,3. En aquest aspecte, la UAB ha millorat respecte l’edició anterior i ocupa la posició 111 mundial.
 
Pel que fa a la qualitat de la recerca, mesurada a partir del nombre d’articles publicats per investigador, el finançament adreçat a la recerca, i la reputació de la investigació, la UAB se situa en la posició 209, amb 36,4 punts. Tot i què amb un pes discret dins la puntuació global (un 2,5%), el rànquing ha tingut en compte l’increment dels ingressos provinents de les empreses que ha assolit la UAB respecte de l’edició anterior.
 
En quant a la qualitat docent, el rànquing avalua el nombre de doctorats, la reputació acadèmica, el pressupost institucional i la ràtio alumne/professor. En aquest aspecte la UAB obté 39,4 punts, i n’ocupa la posició 191 del món.
 
Per avaluar la internacionalització, THE-WUR analitza el percentatge de personal acadèmic i d’estudiants internacionals, així com els articles de recerca signats en col·laboració amb investigadors d’altres països. En aquest àmbit la UAB també ha millorat respecte l’edició anterior i ha obtingut 52,3 punts.
 
Per a l’elaboració del rànquing, les dades són recollides, analitzades i verificades pel proveïdor global de dades SCOPUS d'Elsevier.

Més informació a l'adreça d'internet
https://www.timeshighereducation.com/world-university-rankings