Sala de premsa Premsa i mitjans

La UAB i Santander col·laboren en educació, ocupabilitat i emprenedoria

La UAB i Santander reforcen la seva col·laboració en educació, ocupabilitat i emprenedoria
La UAB col·labora amb Santander en projectes de suport a l'accés als estudis universitaris, retenció i captació de talent o promoció de l'esperit emprenedor. Les dues institucions han ratificat un conveni pel qual l'entitat financera aportarà 1.250.000 euros a aquests programes.

03/02/2020

La rectora de la UAB, Margarita Arboix, i el director institucional a Catalunya de Banco Santander, Luís J. Herrero, han ratificat el conveni de col·laboració entre ambdues institucions pel qual l'entitat bancària finançarà, a través de Santander universidades, diferents projectes en els àmbits de la formació, l'ocupabilitat i l'emprenedoria amb una aportació econòmica de 1.250.000 euros. La signatura de l'acord ha tingut lloc avui, a UAB Casa Convalescència (Barcelona), en un acte que ha comptat també amb la presència de Mireia Cendrós, vicegerent d'Economia de la UAB; José María García de los Ríos, director de Convenis i Mecenatge de Santander Universitats Espanya; i José María Martínez, director d'Institucions a Catalunya de l'entitat financera.

En virtut d'aquest acord, que té una vigència de dos anys amb dues pròrrogues tàcites d'un any, Santander col·laborarà amb la UAB per "reforçar la qualitat de la docència impartida, contribuir a l'excel·lència de l'activitat investigadora, promoure la transferència dels resultats de recerca, millorar l'eficiència de la seva gestió acadèmica, facilitar l'accés a programes de formació continuada, reforçar la seva projecció internacional i, en general, elevar l'oferta i el nivell de serveis culturals i acadèmics, i de qualsevol altre tipus, prestats a la comunitat universitària".

D'aquesta manera, es donarà un nou impuls a la cooperació de les dues institucions en iniciatives com els programes Campus Ítaca i Beques Salari Ítaca-Santander, per estimular i facilitar l'accés a l'educació superior a estudiants amb bon rendiment acadèmic i condicions socials i econòmiques poc favorables, o la participació de la UAB en el programa de beques Santander Progrés, destinat també a estimular la carrera acadèmica d'estudiants amb bons expedients acadèmics que hagin estat beneficiaris de beques del ministeri. Pel que fa a l'àmbit de l'ocupabilitat, es finançaran el Programa Talent UAB Santander de contractes postdoctorals dirigits a retenir joves investigadors d'excel·lència; el Programa UAB Santander P-SPHERE CE de contractes postdoctorals per atraure investigadors internacionals; i el Programa de Beques UAB Santander per a estades curtes a l'estranger del personal investigador en formació. Finalment, en el camp de l'emprenedoria, s'impulsaran programes de formació i sensibilització en aquest àmbit, de suport a la creació d'empreses basades en el coneixement i d'incubació i acceleració de start-ups.

A més, l'acord estableix que les dues institucions seguiran col·laborant en el desenvolupament conjunt del Carnet Universitari Intel·ligent i de l'app universitària dins el projecte appCRUE "com a suport de funcionalitats acadèmiques d'alt valor afegit" per millorar "la gestió administrativa i acadèmica" i, per tant, "la qualitat del servei" als membres de la comunitat universitària.

La rectora, Margarita Arboix, s'ha congratulat per "la fructífera col·laboració que, des de fa anys, mantenen la UAB i Banco Santander" i ha elogiat "el paper destacat dels programes impulsats conjuntament per fomentar valors com la igualtat d'oportunitats o el suport als joves investigadors". Aquesta col·laboració, segons la rectora, "permet impulsar projectes en què es fa realitat la inclusió i equitat perquè estudiants amb dificultats econòmiques puguin accedir a la universitat, programes innovadors que enforteixen la captació i retenció de talent i la transferència de coneixement de la universitat a la societat".

Per la seva banda, Luís Herrero, director institucional a Catalunya de Banco Santander, ha manifestat que "al Santander tenim la convicció que donar suport a l'educació és la millor manera de contribuir al desenvolupament social d'una forma socialment responsable; volem contribuir al progrés de les persones, de les empreses i de la societat en el seu conjunt i la col·laboració amb les universitats és el millor mitjà per aconseguir-la, perquè la universitat és el motor més potent per al desenvolupament econòmic i un dels agents de transformació social més importants".