La UAB i la UPC creen un portal per oferir suport psicològic durant el confinament

La UAB i la UPC creen un web per oferir suport psicològic durant el confinament

PsicoFight és un portal creat per un equip multidisciplinari d’experts de diferents universitats, i coordinat des de la UAB, que vol oferir estratègies i recursos per afrontar els conflictes més freqüents en una situació de confinament prolongat.

21/04/2020

Els vídeos ofereixen suport psicològic en situacions que s'estan donant durant el confinament, com ara perdre un ésser estimat, les baralles dels nens, les ganes de sortir de casa o la impossibilitat d’ajudar els fills amb els deures, entre d'altres.

El projecte, que està coordinat pel catedràtic del departament de Psicologia Bàsica, Evolutiva i de l'Educació Carles Monereo, ha comptat amb la col·laboració de psicòlegs, personal sanitari, enginyers i dissenyadors de la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB) i la Universitat Politècnica de Catalunya (UPC), i el suport de la Universitat Ramon Llull (URL), el Clúster de Salut Mental i de la CORE de Salut Mental de la UAB.

El portal PsicoFight s'ha creat per oferir estratègies i recursos a la població que els permetin afrontar els conflictes més freqüents que es produeixen en una situació de confinament prolongat com la que estem vivint.

Segons afirma el catedràtic de la UAB, Carles Monereo, "l’objectiu del qüestionari no és examinar el participant, sinó ajudar-lo a aprendre a partir de la vivència de les pròpies emocions: com identificar-les, anticipar-les, regular-les i utilitzar-les en benefici propi i de la comunitat; és a dir, PsicoFight vol ser una ajuda per prendre bones decisions".

El contingut està format per dotze vídeos interactius, que l'usuari pot anar triant segons els seus interessos. Són vídeos curts sobre el que els experts consideren casos de conflicte freqüents durant el confinament, com perdre un ésser estimat, les baralles dels nens, les ganes de sortir de casa o la impossibilitat d’ajudar els fills amb els deures, entre d'altres.

Primer apareix un vídeo on es dramatitza un conflicte, després unes preguntes sobre el cas i, seguidament, un altre vídeo on un expert ofereix orientacions. L'estil de les orientacions de la persona experta és col·loquial i evitant els tecnicismes, però mantenint el rigor científic dels consells oferts.

De moment el web s'ha publicat en castellà, però la Facultat de Traducció i Interpretació de la UAB ja està treballant per traduir-lo a l’anglès.

PORTAL PsicoFight

 

Notícies relacionades

bioestructures mínimes que imiten enzims naturals

Dissenyen nanoenzims amb una combinació única d'estructura i funcions

Un equip de recerca de la UAB ha dissenyat unes bioestructures mínimes capaces de realitzar dues activitats enzimàtiques diferenciades i regulables de manera reversible gràcies a una combinació única de propietats estructurals i funcionals. L'estudi obre la porta a la creació de nanomaterials “intel·ligents” amb combinacions a la carta de funcions catalítiques.

Totes les notícies