La UAB i Chiesi Espanya signen un conveni per crear la càtedra INSPIRA-UAB

Signatura Càtedra INSPIRA-UAB

Els representants de Chiesi Espanya i la rectora de la Universitat Autònoma de Barcelona, Margarita Arboix, han signat un acord per a la creació de la nova Càtedra INSPIRA-UAB. Aquesta càtedra estarà adscrita al Departament de Medicina de la UAB.

22/05/2019

Chiesi Espanya i la Universitat Autònoma de Barcelona han signat un acord per a la creació de la  Càtedra INSPIRA-UAB, que estarà adscrita al Departament de Medicina de la UAB.

Aquesta unió entre la universitat i la companyia farmacèutica potenciarà la investigació traslacional i clínica de les malalties respiratòries cròniques prevalents; de gasos medicinals i electromedicina per a la investigació en pneumologia; incrementarà la formació de pregrau i de postgrau dels professionals sanitaris en medicina respiratòria; i contribuirà a la divulgació de la salut respiratòria entre la població en general.

L'acord sorgeix del compromís en comú, entre la UAB i Chiesi, per investigar i desenvolupar solucions terapèutiques que millorin la qualitat de vida dels pacients així com fomentar i donar suport al desenvolupament dels professionals sanitaris.

Chiesi Espanya forma part del Grup Chiesi, una multinacional farmacèutica amb seu a Parma (Itàlia) creada fa més de 80 anys dedicada a la investigació i el desenvolupament. Després de més de 20 anys en el mercat espanyol, Chiesi Espanya compta amb més de 260 empleats i una facturació de més de 99M €. És la 5a filial a nivell europeu i la 6a a nivell mundial en termes de facturació. Les principals àrees terapèutiques d'Chiesi Espanya són respiratori, neonatologia i malalties rares, entre d'altres. Així mateix, és la primera filial del grup a comptar amb una unitat de productes de línia d'autocures.

A la fotografia, el vicerector d'Investigació i de Transferència de la UAB, Armand Sánchez; Carmen Basolas, directora de Relacions Institucionals de Chiesi; Joan Torrejón, director de la Unitat de Retail; Margarita Arboix, Rectora de la UAB; Giuseppe Chiericatti, director general de Chiesi Espanya; i el Dr. Vicente Plaza, cap del Servei de Pneumologia de l'Hospital de la Santa Creu i Sant Pau. 

 

Notícies relacionades

Totes les notícies