La UAB acull i coorganitza la propera conferència del Public Knowledge Project

7a conferència PKP

La Universitat Autònoma de Barcelona allotjarà i coorganitzarà, del 20 al 22 de novembre, la setena edició de la PKP International Scholarly Publishing Conference, on s’analitzarà el creixement continuat de la infraestructura i l’accés obert per a una comunitat global d’usuaris. La data límit per a l'enviament de propostes és el 24 de maig.

05/04/2019

La Public Knowledge Project (PKP) és una iniciativa sense ànim de lucre de diverses universitats del Canadà i els Estats Units que té per objectiu garantir l’accés obert universal al coneixement i la millora de la qualitat de la recerca en les publicacions científiques.

La UAB manté una estreta col·laboració amb PKP des de fa una dècada, amb qui treballa conjuntament amb l’objectiu d’assolir l’accés obert del coneixement científic.

Sota el títol Reflections and Directions, la PKP2019 analitzarà el creixement continuat de la infraestructura i l’accés oberts per a una comunitat global d’usuaris. 

Des del 2001, el programari lliure de PKP, Open Journal Systems (OJS), ha permès que milers d’usuaris de més de cent països produeixin revistes acadèmiques. Ara, aquestes publicacions han d’afrontar, d’una banda, els problemes relacionats amb el creixement, no només de les revistes, sinó també del món de l’accés obert, i de l’altra, la demanda de reconsiderar els models de finançament, les polítiques i les prioritats institucionals.

El programa presentarà taules rodones, xerrades breus, tallers i conferències d’acord amb tres eixos temàtics: comunitat, tecnologia i accés obert. 

Per a més detalls i fer l’enviament de propostes (500 paraules màxim), es pot visitar el web de la conferència. La data límit és el dia 24 de maig.

Es valoraran especialment les propostes que parlin dels èxits assolits i dels contratemps que s’han trobat en els esforços compartits durant aquests anys.

Davant l’interès que desperta la conferència d’aquest any, només s’acceptarà un nombre limitat de sessions i assistents. Totes les propostes estaran subjectes a revisió d’experts i se’n notificarà la resposta abans del dia 7 de juny.

 

Notícies relacionades

Totes les notícies