La Sala d'Exposicions UAB acull una exposició sobre el diari El Diluvio

Imatge noticia expo diluvio

L'exhibició fa un repàs a la història del diari català més important de la Segona República i estarà oberta al públic del 15 d'abril al 20 de maig de 2021.

12/04/2021

La Sala d'Exposicions UAB acull l'exposició "El Diluvo: El gran diari popular de Barcelona i la Segona República" a partir del dijous 15 d'abril. Aquesta exposició sobre el diari barceloní està comissariada per Gil Pau Toll, professor de la Facultat de Ciències de la Comunicació, i està organitzada juntament amb Cultura en Viu. "El Diluvio" pretén mostrar els orígens, ideals i treball d'una de les publicacions més rellevants del període de la Segona República. Aquesta mostra estarà oberta al públic fins al 20 de maig i el seu horari serà de dilluns a divendres de 10 a 18h de la tarda. Per motius de restriccions relacionades amb la pandèmia, l'exposició comptarà amb un aforament limitat.

"El Diluvio" va ser un diari popular de Barcelona que es va publicar de 1858 a 1936. Originalment batejat com "El Telégrafo", el diari es va consolidar com un dels diaris de major tirada i presència a principis de segle XX a la Ciutat Comtal. Comptava amb l'afinitat de figures populars de la política com Lluís Companys o Francesc Macià i va ser fundat per Manuel de Lasarte Rodríguez-Cardoso. En aquesta nova exposició els visitants podran conèixer les cares, portades i històries que van dibuixar la identitat del diari republicà de referència abans de la dictadura franquista.

Aquesta exposició és la primera que es realitza presencialment a la Sala d'Exposicions UAB després de la pandèmia i compleix amb totes les mesures necessàries d'aforament limitat i higiene. Per rebre més informació no dubtis a consultar a l'equip de Cultura en Viu mitjançant el mail cultura.enviu@uab.cat.

Més informació: Programa de mà exposició El Diluvio