Margarita Arboix ingressa a la Reial Acadèmia de Farmàcia

		La rectora Margarita Arboix ingressa a la Reial Acadèmia de Farmàcia

La Reial Acadèmia de Farmàcia de Catalunya, institució que promou l'estudi i assessora les administracions públiques en aquest camp acadèmic, va acollir la catedràtica de farmacologia i rectora de la UAB Margarita Arboix com a nova acadèmica corresponent en una cerimònia el 12 de juny.

07/06/2019

La rectora de la UAB, Margarita Arboix, va ingressar com a acadèmica corresponent a la Reial Acadèmia de Farmàcia de Catalunya el 12 de juny, en una cerimònia que va tenir lloc a la sala d'actes de la seu de la institució, a Barcelona. Arboix, catedràtica de farmacologia, va pronunciar la conferència "La resistència antimicrobiana: Visió des del món de la medicina veterinària". I, en nom de l'Acadèmia, va ser presentada per Rosa Núria Aleixandre, acadèmica numerària i directora del Laboratori Clínic ICS-Girona.

La Reial Acadèmia de Farmàcia de Catalunya, fundada l'any 1944 com a secció barcelonina de la Reial Acadèmia de Farmàcia de Madrid, té com a fins prioritaris "promoure l'estudi i la recerca de les ciències farmacèutiques i actuar com a òrgan consultiu de l'administració de l'estat i autonòmica en els termes de la seva competència". La institució, a més, organitza cursos i trobades científiques, compila documentació sobre les ciències farmacèutiques i edita la Revista de la Reial Acadèmia de Farmàcia de Catalunya, entre altres activitats.

Arboix és doctora en ciències biològiques i es va incorporar el 1976 al Departament de Farmacologia de la Facultat de Medicina de la UAB. Des de 1985, imparteix docència en els estudis de veterinària. Ha estat vicedegana i degana de la Facultat de Veterinària, i directora del Departament de Farmacologia, Terapèutica i Toxicologia. Ha format part de la Junta Directiva de l'Associació Europea d'Institucions d'Educació en Veterinària  i ha ocupat els càrrecs de subdirectora general de Medicaments Veterinaris a l'Agència Espanyola de Medicaments i Productes Sanitaris, directora dels Serveis Territorials de Salut a Barcelona i directora general de Recursos Agrícoles i Ramaders del Ministeri de Medi Ambient, Medi Rural i Marí. És rectora de la UAB des del 6 de juny de 2016.

 

Notícies relacionades

Carme Picallo

Ens deixa la professora Carme Picallo

Ens ha deixat Carme Picallo, professora del Departament de Filologia Catalana. La rectora, l'equip de govern, el degà de la Facultat de Filosofia i Lletres, la directora del Departament i tota la comunitat universitària expressen el seu sentiment de condol a la família i amics. Llegir més

Totes les notícies