La rectora i la Diputació de Barcelona es troben amb l'alumnat de pregrau

La rectora i la Diputació de Barcelona es troben amb l'alumnat de pregrau

Els estudiants del Pregrau Dual en Sistemes d'Informació a les Administracions Locals començaran en breu les pràctiques a les administracions. La rectora de la UAB i l'alcaldessa d'Esplugues de Llobregat han tingut una trobada amb el professorat i l'alumnat.

11/12/2019

La rectora de la UAB, Margarita Arboix, i la diputada adjunta de l'Àrea de Presidència i delegada de Relacions Internacionals de la Diputació de Barcelona, Pilar Díaz, van mantenir, l'11 de desembre, una trobada a l'Escola d'Enginyeria i amb els estudiants del Pregrau Dual en Sistemes d'Informació a les Administracions Locals. Aquesta titulació s'ha iniciat aquest curs i l'alumnat començarà el proper mes de gener les pràctiques, que es desenvoluparan a les instal·lacions de la pròpia Diputació i als ajuntaments de diferents localitats: Sant Feliu de Llobregat, Sant Joan Despí, Terrassa, Badia del Vallès, Palau-solità i Plegamans, Mollet del Vallès i Manresa.

Aquest pregrau dual té com a finalitat formar joves perquè incrementin la seva ocupabilitat en el sector públic en un context de formació molt pràctica i, per tant, professionalitzadora. No només dota els alumnes de competències en tecnologies de la informació i la comunicació, sinó també de competències tranversals per millorar la seva qualificació i el seu desenvolupament personal. És una aposta singular de la UAB, que aporta als estudiants la garantia de qualitat que ofereix la seva docència, així com un contacte amb el campus que pot estimular-los també a accedir a un grau universitari. El pregrau es desenvolupa, a més, amb la corresponsabilitat de la Diputació de Barcelona i de les administracions locals.

"Créixer professionalment"

Arboix es va dirigir als estudiants per desitjar-los que aquesta formació adquirida els serveixi per "créixer professionalment", alhora que els va encoratjar a que, alguns d'ells, "estudiïn aquí un grau". La rectora va explicar que està augmentant la demanda de formació dual i va considerar que "ha de ser un dels objectius de les universitats" tant pel que representa en el terreny del a formació contínua com perquè "ajuda les empreses i institucions a captar talent". A més, va reflexionar sobre el que suposa aquesta iniciativa pel que fa al "retorn de la universitat a la societat" en termes de transferència de coneixement.

Per la seva banda, Díaz es va congratular d'haver conegut "en detall" el pregrau i va destacar que l'alumnat d'aquesta primera edició forma "un grup heterogeni" amb diferents recorreguts acadèmics i professionals. Sobre el contingut del pregrau, Díaz, que és també alcaldessa d'Esplugues de Llobregat, va remarcar la importància de "posar la tecnologia al servei de la ciutadania", ja que és necessària per "donar una resposta ràpida" a les necessitats de la societat. Va emfatitzar, a més, el paper de les tecnologies de la informació en el camp de la transparència de les insitucions públiques, atès que serveix per "explicar a la ciutadania el que fem".

Més informació: Pregrau Dual en Sistemes d'Informació a les Administracions Locals

 

Notícies relacionades

Totes les notícies