La professora Jenny Moix presenta un nou llibre sobre la ment i el pensament

JennyMoix

La professora de Psicologia de la UAB, Jenny Moix, acaba de publicar el llibre "Mi mente sin mí" (Aguilar), sobre la ment i el pensament, que ha presentat a Barcelona al costat del periodista Gaspar Hernández, que n'ha fet el pròleg, i a Sant Cugat.

13/02/2018

"Aquest és un llibre necessari. Perquè la ment i el pensament són la gran assignatura pendent de les nostres societats", explica el periodista Gaspar Hernández, director del programa L'ofici de viure de Catalunya Ràdio, que ha prologat aquest llibre de Jenny Moix, que va presentar dijous, 8 de febrer a Barcelona (Casa del Llibre) i que el dimecres, 14 de febrer, va presentar a Sant Cugat del Vallè (Llibreria El Celler de Llibres), a les 20 hores. L'acte de Sant Cugat fou presentat per la periodista i traductora Cristina Hernández (premi Boehringer Ingelheim 2012 al millor reportatge científic).

Per a Gaspar Hernández, aquest llibre "uneix el rigor -marca de la casa de la doctora Moix- amb la pedagogia. L'autora ho aconsegueix amb una veu que desprèn molta humanitat". I afegeix que "un dels mèrits d'aquest llibre és fer fàcil allò difícil" perquè "la ciència no ha pogut fotografiar o radiografiar un pensament".

La professora Moix, especialitzada en Psicologia i Salut, ensenya en el llibre a identificar les diferents formes que poden adoptar els pensaments: fantasies incontrolades, preocupacions, idees lluminoses, institucions, obsessions, somnis... metres descobrim com funciona la ment i com podem dirigira-la i tractar-la.

"És un llibre per aprendre el més essencial: com relacionar-nos amb nosaltres mateixos", diu la professora de la UAB. "Anem per la vida despistats perdent de vista en tot moment les coses essencials. Sempre amb el cap en el passat o en el futur, deixant passar totes les coses meravelloses que cada instant ens regala" afegeix Jenny Moix.

Llicenciada i doctora en Psicologia per la UAB, Jenny Moix, ha centrat la seva recerca i  investigacions en el dolor crònic. Anteriorment ha publicat les obres "Felicidad flexible", "Cara a cara con tu dolor" i "Manual del dolor-Tractament cognitiu conductual del dolor crònic" (juntament amb Francisco M.Kovacs). Ha estat colaboradora habitual d'El Pais durant 10 anys així com de diversos programes radiofònics i televisius.
 

Notícies relacionades

Lideratge i gestió compartida

Taller sobre lideratge i gestió compartida a l'espai UAB-Emprèn

Serà el proper 26 de novembre, dilluns, a l'espai UAB-Emprèn a la plaça Cívica. Es tracta d'una sessió formativa sobre emprenedoria col·lectiva, de caire pràctic i centrada en la gestió empresarial compartida. Compta amb la col·laboració de la Federació de Cooperatives de Treball de Catalunya. Llegir més

Totes les notícies