La I trobada del UAB Alumni Beijing Chapter reuneix titulades i titulats de la universitat que viuen o treballen a Pequín

Foto de la I trobada del UAB Alumni Beijing Chapter a Pequín

Va tenir lloc el 28 de juny amb la presència de Màrius Martínez, vicerector de Relacions Internacionals de la UAB i Pascal Shaw, director de UAB Idiomes.

04/07/2019

La I trobada del UAB Alumni Beijing Chapter va reunir persones titulades a la UAB amb una delegació encapçalada per Màrius Martínez, vicerector de Relacions Internacionals de la UAB i Pascal Shaw, director de UAB Idiomes. Es va celebrar al Grand Mercure Beijing Dongcheng Hotel de Pequín el divendres 28 de juny.

Van assistir també a l’acte representants d’empreses i institucions relacionades amb la Universitat, com Montserrat Riba, secretaria general de Casa Àsia; Javier Orduña, director del Institut Confuci de Barcelona i Chang Fuliang, catedràtic de la Universitat de Beiwai i director xinès del Institut Confuci de Barcelona.

Màrius Martínez va pronunciar un discurs amb el títol: “UAB: 50 anys d’història que ens projecten al futur” a través del qual va fer un repàs als aspectes més destacats de la Universitat: la internacionalització, la docència, la investigació i la transferència i l’arrelament al territori a través d’un Campus situat en l’enclavament tecnològic i industrial més important del sud d’Europa. 

I va parlar del funcionament dels chapters alumni i de la importància de mantenir la vinculació amb la Universitat en el cas de l’alumnat internacional: “Creiem que la millor mostra del nostre treball és justament la vostra trajectòria professional i acadèmica. La vostra decisió d’haver estudiat amb nosaltres, a la UAB, i la vostra activitat posterior és el millor indicador que anem pel bon camí. Els vostres èxits són i seran els nostres èxits i per això volem contribuir a que mantingueu el vincle i les xarxes per ampliar la col·laboració i potenciar els vostre projectes. Alumni neix amb aquesta vocació. La UAB pot ajudar-vos i la UAB us necessita per a construir la comunitat global d’exalumnat”. 

Pascal Shaw va parlar del poder de les llengües, la importància de ser multilingüe per viatjar, per participar en un economia, per comunicar-nos amb altres persones , per obtenir coneixement a través d’internet i per la diplomàcia: “Com a alumni, vau haver d’aprendre noves llengües per a poder estudiar a la UAB i ara sou professionals multilingües amb un coneixement de com a mínim 4 de les llengües més parlades del món, això és una avantatge.”

L’acte va comptar també amb la participació de Minkang Zhou, professor de la Facultat de Traducció i Interpretació de la UAB i doctorat en Traducció i Estudis Interculturals a la UAB el 1995. Va fer la seva intervenció a través d’un vídeo, ja que no va poder ser present a l’acte. Zhou va destacar la llarga col·laboració de la UAB amb La Xina i va expressar la seva alegria per la creació del chapter Alumni. Contínuament reben notícies d’alumnat xinès que ha estudiat a la UAB i que torna al seu país per aplicar el coneixement après a la Universitat, un fet que es veurà reforçat amb el Chapter, i per aquest motiu va animar a tots els assistents a sumar-s’hi. 

L’acte va acabar amb un espai de networking entre els assistents, un moment per compartir experiències i vivències a la facultat o fer contactes pel futur professional. 

UAB Alumni Beijing Chapter
El UAB Alumni Beijing Chapter es va inaugurar a principis de març del 2018, hi van participar titulats de la UAB i estudiants universitaris que en aquell moment realitzaven un programa d’intercanvi a La Xina. La delegació de la UAB, encapçalada per Margarita Arboix, rectora de la UAB, a més, va organitzar reunions amb quatre universitats xineses: la Universitat de Pequín, la Universitat de Llengües Estrangeres de Pequín, la Universitat de Renmin i la Universitat d’Estudis Estrangers de La Xina, i amb diferents institucions.

La Universitat Autònoma de Barcelona té una forta relació de cooperació amb La Xina; cada any, aproximadament 250 estudiants xinesos es titulen de graus, màsters i doctorats en diverses àrees de coneixement a la Universitat, convertint la comunitat xinesa en una de les més importants.

Chapters alumni UAB 
El primer chapter alumni de la UAB es va crear a Brussel·les el 21 de setembre del 2016, una ciutat on viuen i treballen molts alumni de la universitat. L’acte va comptar amb la presència de Sara Moreno, vicerector d’Alumnat i Ocupabilitat de la UAB i Amadeu Altafaj, representant permanent de la Comissió Europea i titulat en Periodisme a la UAB.
 
Els chapters són una representació de la UAB en el territori. Impulsen activitats per promoure l’intercanvi professional, per facilitar l’actualització de coneixement i generar debat al voltant dels temes d’actualitat d’aquell territori concret. Els Chapters de la UAB van destinats al conjunt de la comunitat alumni de la UAB. 


Fotografies de la trobada
 

 

Notícies relacionades

Maria Prats i Bengonya Sáez

El Mínor en Estudis de Gènere, distingit per la Generalitat

El Mínor en Estudis de Gènere -un itinerari de matèries específic de la UAB- ha estat distingit amb una menció M. Encarna Sanahuja Yll -que s'atorga per primera vegada, en el marc dels Premis Jaume Vicens Vives- per reconèixer l'excel·lència en la inclusió de la perspectiva de gènere en la pràctica docent universitària.

Totes les notícies