Sala de premsa Premsa i mitjans

La Fundación Ramón Areces finança un estudi del CED

La Fundación Ramón Areces finança un estudi del CED
Elisenda Rentería (esquerra) i Mariona Lozano.
Les investigadores Elisenda Renteria i Mariona Lozano, del Centre d'Estudis Demogràfics de la UAB, estudiaran la relació entre la baixa participació laboral de les dones i la sostenibilitat del sistema de pensions. L'estudi tindrà una durada de dos anys i ha estat dotat amb 36000 €.

04/11/2016

En el projecte, liderat per Elisenda Rentería i titulat "La sostenibilidad de las pensiones desde una perspectiva demográfica: el aumento de la actividad laboral femenina y la mejora de la relación contribuyentes / pensionistas", les investigadores estudiaran sota quins escenaris l'equilibri entre contribuents i receptors de pensions de jubilació es posa en risc, i quin efecte té la major o menor participació femenina.

L'estudi pretén contribuir al coneixement sobre la sostenibilitat de les pensions en la mesura que, d'una banda, posa l'accent en les dinàmiques del mercat de treball, superant arguments basats únicament en l'envelliment demogràfic i, d'una altra, apunta a la baixa participació laboral femenina com un element clau del debat, aportant noves idees sobre la discriminació laboral de la dona a Espanya.

Aquest any, La Fundación Ramón Areces ha adjudicat ajudes a 12 nous projectes de recerca en l'àmbit de les Ciències Socials. Amb elles pretén contribuir a la recerca en Ciències Socials realitzada per professionals altament qualificats, menors de 40 anys, i servir d'estímul a la realització d'estudis que redundin en benefici de la societat i, en definitiva, de la comunitat científica internacional.