Sala de premsa Premsa i mitjans

La Facultat de Veterinària organitza unes jornades de benestar equí

Cavalls
Els professionals del sector equí presentaran tot un seguit de teories, investigacions i propostes relacionades amb el benestar dels cavalls. Els temes principals són la doma de cavalls, les cures i manutencions dels cavalls, el tractament i la comunicació, i la competició.

21/11/2016

Els propers 28 i 29 de novembre, la Facultat de Veterinària de la UAB acollirà les jornades de benestar equí, que inclouran una sèrie d’activitats, tant divulgatives com participatives, sobre el benestar dels cavalls. Els experts del sector presentaran tot un seguit de teories i investigacions relacionades amb el món equí amb la intenció d’apropar als estudiants i professionals de la veterinària a les darreres novetats en els camps de la doma, la manutenció i la competició.

El primer dia, s’impartiran durant el matí dues conferències relacionades amb el comportament i les relacions entre les persones i els cavalls, per tal d’aconseguir un vincle amb l’animal de cara a la doma. La primera, titulada “Cómo minimizar el impacto adverso de la domesticación sobre el comportamiento y el bienestar equino”, serà pronunciada per Lucy Rees, domadora i etòloga equina; i la segona, titulada “La importancia de la formación básica en el caballo joven: optimizar el equilibrio entre la confianza y la educación”, que serà impartida per Alex Nyman, educadora i domadora equina.

Seguidament es procedirà a la presentació del llibre Si los humanos supieran de Marga Navarro, veterinària equina, i a continuació la mateixa Navarro pronunciarà la darrera conferència, titulada “Qué necesita comer nuestro caballo para su màxima salud y bienestar”, abans de la pausa per dinar.

La segona part de la jornada estarà relacionada amb la competició equina. Començarà amb una conferència titulada “Rehabilitación después de un trauma tanto físico como mental, restablecimiento de los patrones locomotores”, que serà pronunciada per Narelle Stubbs, doctora en fisioteràpia equina, i continuarà amb una taula rodona sobre els cavalls de competició. Per acabar el primer dia se celebrarà un concert del grup Casadimansa, que ofereix una varietat de músiques africanes.

La segona jornada, que tindrà lloc el dia 29, tractarà l’aprenentatge i el tractament del dolor sobre els cavalls. La primera conferència, titulada “Cómo aprenden los caballos: patrones mentales y cómo tomar ventaja de ellos”, serà pronunciada per Camino García, investigadora del Departament de Ciència Animal i dels Aliments de la UAB.

Leslie Desmond, entrenadora i genet experta, pronunciarà la conferència titulada “Entrenamiento de caballos jóvenes aplicando menos presión. Leer los signos de estrés y de mala adaptación al entrenamiento”. I, abans de la pausa, Cristina Costa, veterinària a l’Hospital Clínic Veterinari de la UAB, pronunciarà la conferència titulada “Identificar el dolor en los caballos. Etogramas. Manejo del dolor”.

Després de la pausa, les jornades conclouran amb les dues darreres conferències. La primera, titulada “Cómo el caballo nos percibe”, serà pronunciada per Valentina Vitale, etòloga i domadora equina, i la segona, titulada “Minimizar los eventos traumáticos en el transporte, el destete y la manipulación veterinaria”, serà pronunciada novament per Leslie Desmond.

Més informació: Programa de les jornades