La Cursa de la UAB, un èxit gràcies a la participació de centenars de persones

TV3: La Cursa de la UAB en suport a La Marató de TV3

La solidaritat ha tornat a movilitzar a gairebé 2.000 persones al campus de Bellaterra de la UAB el dia 14 de desembre. A la cursa en suport a La Marató de TV3 hi van particpar 1.721 corredors, un centenar de voluntaris i diferents associacions relacionades amb les malalties del cor.  

14/12/2014


En la cursa de 9 km. ha guanyat, en la categoria masculina, Eric Teruel Casajuana (Joventut Atlètica Montcada), amb un temps de 31:05; i en la categoria femenina, Eva Parrado Romero (C.A.Laietània), amb un temps de 35:54. Després de l'arribada dels corredors, va tenir lloc la caminada, de  5 km., per dins el campus, en un ambient molt festiu i solidari. Una mica abans, es va fer la cursa de mobilitat reduïda, d'uns 500 metres de distància, molt emotiva pel valor i esforç que va suposar pels seus participants.

Aquesta ha estat una cursa molt paritària: del total d'inscrits, el 51 % han estat dones, i el 49% homes. El 51% han participat en la cursa de 9 km., el 46 % en la caminada de 5 km., i el 3% en la cursa de mobilitat reduïda.

En la cursa de mobilitat reduïda hi han participat un total de 83 persones, una dada destacable tenint en compte que són gairebé inexistents aquest tipus de curses adreçades a les persones que pateixen mobilitat reduïda.

TV3 ha retransmès en directe la sortida de la cursa, dins el programa La Marató, que s'ha fet durant tot el diumenge a la televisió catalana. El periodista d'esports Pere Escobar ha vingut al campus per explicar-ho davant les càmeres. Ha entrevistat des del punt de sortida a un corredor i a una voluntària, just moments abans que es donés el tret de sortida de la cursa, a les 11 hores del matí. El Sergi, l'estudiant de doctorat a Veterinària, i l'Olga, PAS de l'Escola d'Enginyeria, han mostrat davant les càmeres la seva emoció i il·lusió de contribuir a una causa solidària com és aquest esdeveniment.

Del total d'inscrits, el 24% procedien de Barcelona, el 18% de Cerdanyola, l'11% de Sabadell, el 7% de Bellaterra, i la resta, de poblacions com Sant Cugat, Badalona, Manresa, Barberà, Montcada, entre d'altres.

Un centenar de persones, la majoria estudiants i personal d'administració, hi han participat des de primera hora del matí, com a voluntaris, col.laborant en les tasques d'organització, coordinats per la Fundació Autònoma Solidària (FAS). Un altre grup d'estudiants del Grau de Fisioteràpia s'han prestat voluntàriament per a ajudar en la recuperació dels corredors una vegada acabades les curses.

Uns 200 corredors han participat voluntàriament en el control d'un test per a analitzar com reacciona el seu cor a l'esforç físic. Aquest test -que duu a terme l'spinn-off de la UAB i la UPC "Health&SportLab" que dirigeix el professor de la UAB Lluís Capdevila- ha creat un sistema de monitorització de l'estat de preparació i la forma física i mental, vigilant l'adaptació cardíaca a l'esforç i la seva recuperació. Una de les esportistes que l'utilitza és Emma Roca, que ha participat avui també a la cursa de la UAB, juntament amb una de les seves filles.

Aquesta cursa l'organitza la UAB, amb la col.laboració de l'Ajuntament de Cerdanyola del Vallès i la Xarxa Catalana d'Universitats Saludables (Us.cat). Tots els diners que generi la cursa es destinaran a La Marató de TV3, dedicada enguany a les malalties del cor. L'any passat la UAB va fer una aportació amb la cursa de 12.000 euros per a La Marató.

Més informació de la Cursa de la UAB: http://blogs.uab.cat/lacursadelauab/

 

Notícies relacionades

Resoltes les dues convocatòries del Fons de Solidaritat

Resoltes les dues convocatòries del Fons de Solidaritat

S’han resolt les dues convocatòries del Fons de Solidaritat de la UAB. Per una banda, en el marc de la convocatòria XXXVI s’han aprovat set projectes de Cooperació i Educació per a la Justícia Global impulsats per personal PDI i PAS. Per l’altra, s’han acceptat quatre iniciatives d’estudiants de màster i doctorat en el marc de la convocatòria E2018-2019. Llegir més

Totes les notícies