La candidatura encapçalada per Estel Oleart guanya les eleccions per a la Comissió Executiva del CEUAB

S'han convocat eleccions a la Comissió Permanent del CEUAB

La candidatura encapçalada per Estel Oleart Mariné guanya amb 20 vots les eleccions per a la Comissió Executiva del Consell d’Estudiants de la UAB (CEUAB) contra la candidatura B (Ara sí CEUAB) encapçalada per Jordi Farré Delgado, que n’ha obtingut 16.

04/05/2018

La candidatura encapçalada per Estel Oleart Mariné guanya amb 20 vots les eleccions per a la Comissió Executiva del Consell d’Estudiants de la UAB (CEUAB). La campanya electoral va començar el passat 27 d’abril i va finalitzar divendres 4 de maig. S’hi van presentar dues candidatures, l’encapçalada per Estel Oleart Mariné (candidatura A) i Ara sí CEUAB (candidatura B), presidida per Jordi Farré Delgado, que ha obtingut 16 vots. L’escrutini es va realitzar el passat dijous 10 de maig a l’edifici Àgora i es van comptabilitzar un total de 37 vots, un d’ells nul. La participació ha estat del 66%, un 26,5% menys que en les eleccions anteriors.
 
La llista d’Oleart vol realitzar una reconstrucció de l’actual model universitari, que consideren elitista, antidemocràtic i privatitzador. En primer lloc, per evitar la desinformació que sovint pateix l’estudiant proposen, entre d’altres coses, realitzar formacions continuades en l’àmbit institucional. En segon lloc, demanen que al Consell Social de la UAB, “l’òrgan amb potestat real”, no s’hi puguin adherir persones vinculades a empreses i a interessos  del capital. Finalment, per tal de defugir la privatització, aposten per una educació crítica, per a totes i tots, i al servei de la transformació social i humana.  
 
Ambdues candidatures incorporaven en el seu programa la rebaixa de les taxes universitàries, l’equiparació de preus de Grau i de Màster, i situaven com a punts importants aconseguir implicar tant als estudiants com a la universitat en la vida política i un campus lliure d’agressions masclistes. Per tal d’assolir aquests dos últims objectius, des de la candidatura d’Oleart volen assegurar l’aplicació del protocol contra agressions i masclistes i exigeixen que la universitat promogui la defensa de la llibertat d’expressió, que es posicioni en contra de la repressió, i que demani la llibertat dels presos i les preses polítics així com el retorn dels exiliats.

Candidatura guanyadora:

Presidència: Estel Oleart Mariné
Secretaria: Albert Font Sancho
Tresoreria: Biel Mossoll Clos
Vicepresidències:
  • Laura Roger Anglada
  • Adrià Ferrer Gatell
  • Laura Gisbert López
  • Andrea Lega Manzano

 

Notícies relacionades

ColeLlibres50Anys

Es presenta "50 anys d'experiències UAB"

La UAB va presentar la col·lecció «50 anys d’experiències UAB», el dimarts 9 d’octubre, a les 19 h. a la Casa del Llibre (Barcelona), en el marc del 50è aniversari. Francisco Rico, Ramon Pascual, Aantoni Serra-Ramoneda i José Enrique Ruiz-Domènec són els autors dels quatre llibres. Llegir més

Totes les notícies