L'historiador Francisco Veiga publica el llibre 'Ciudad para ser herida'

Llibre Francisco Veiga

Ciudad para ser herida (Mankell) és el nou llibre de Francisco Veiga, historiador i catedràtic de la UAB. Es tracta d'una obra de ficció que parla sobre un possible atemptat a Barcelona des d’un punt de vista historiogràfic.

30/11/2018

Francisco Veiga, catedràtic del Departament d'Història Moderna i Contemporània de la UAB, ha escrit un nou llibre titulat Ciudad para ser herida, publicat per l'editorial Mankell. Aquesta novel·la explica la història d'un atemptat terrorista a Barcelona que comença a planejar-se durant la primavera de 2016.

La novel·la s'emmarca dins del subgènere de l'espionatge i de la literatura negra, i pren l'estructura d'un reportatge periodístic, tot mostrant el terrorisme des d'una perspectiva poc habitual, ja que els autors de l'atemptat tenen com a transfons un objectiu especulatiu a gran escala: atacar el turisme perquè el preu del mercat immobiliari baixi i poder invertir així jugant a la baixa. Ciudad para ser herida, a més, reflecteix l'intricat món actual de les operacions d'intel·ligència.

Veiga és l'investigador principal d'un projecte R+D sobre la nova ultradreta europea i americana. La seva producció investigadora i la seva docència especialitzada s'han centrat principalment en l'Europa sud-oriental i l'imperi otomà i Turquia entre els segles XIX i XXI. Ha estat col·laborador dels diaris Avui, El observador, El Periódico de Catalunya i El País.

 

Notícies relacionades

Totes les notícies