L'estudiant Víctor Pérez, distingit per Huawei per haver creat una novedosa app

Víctor Pérez amb un telèfon a les mans

L' alumne Víctor Pérez Jimenez del Grau d’Enginyeria Informàtica, ha guanyat el programa Huawei Student Developers per l’aplicació mòbil que ha desenvolupat anomenada Clover, un assistent que recorda a l'usuari quan ha de prendre les dosis dels medicaments i tractaments. El software es llançarà a escala internacional a l’AppGallery.

08/01/2021

L'aplicació per a telèfon mòbil que ha creat, Clover, és un assistent que recorda a l'usuari els tractaments mèdics (dosis, freqüència, etc.) que està prenent.

L’alumne del Grau d’Enginyeria Informàtica Víctor Pérez Jiménez ha estat el guanyador de la primera edició del Huawei Student Developers (HSD), on 180 estudiants espanyols hi han participat de les sessions formatives impartides per professionals de la multinacional de les TIC i han presentat projectes d’apps basades en HMS Core. Es tracta d’un projecte europeu en el qual hi estan involucrades un centenar d’universitats europees i compta amb una inversió d’un milió d’euros en programes d’innovació.

Prèviament, el Víctor va ser un dels quatre Tikers de l’Esocla d’Enginyeria de la UAB seleccionats per Huawei, on ja va poder gaudir de cursos online de Huawei que incloïen connexions amb la seu central a la Xina. "Per a mi aquest programa és un camp de proves on poder desafiar-me a mi mateix”, afirmava el Víctor llavors.

Ara ha tingut l’oportunitat d’afrontar un repte professional i el resultat ha estat Clover, un assistent que et recorda quan has de prendre't dosis d'un tractament mèdic qualsevol, ja siguin medicaments, proteïnes, vitamines, etc. Nomes cal facilitar-li informació sobre la freqüència de les dosis i et va enviant recordatoris. El software presenta una interfície intuïtiva i senzilla que la fa accessible per a tots els usuaris.

Fins al juliol de 2020 en Víctor mai no havia programat apps, però en només dues setmanes va aconseguir treure a la llum aquest projecte innovador. L’èxit ha estat majúscul, no només per haver guanyat la final de l’HSD, sinó perquè gràcies a aquest reconeixement l’aplicació estarà disponible arreu del món al llarg dels propers mesos a l’AppGallery, la botiga d’aplicacions oficial de Huawei. Se n’han fet ressò diversos mitjans internacionals, inclosa Xinhua, l’agència oficial del govern xinès.

Ha estat “tota una cursa a contrarellotge de la qual estic molt agraït i orgullós d’haver superat amb èxit”, afirma en un article que ha firmat al seu perfil de Linkedin. En un principi no sabia quin tipus d’aplicació voldria llançar, però “tenia clar que la prioritat havia de ser apropar això a les persones per aportar un servei”, afegeix.

Més informació: Huawei

Aquesta notícia s'emmarca dins dels següents ODS

  • Indústria, innovació i infraestructures
  • Aliança pels objectius