Quatre alumnes de l’Escola d’Enginyeria, seleccionats Tikers per Huawei

Alumne treballant en un ordinador.

La multinacional tecnològica Huawei ha posat en marxa ‘El Futuro de las TIC’, un programa formatiu que agrupa una cinquantena d’estudiants d’universitats espanyoles. Quatre n’han estat escollits de l’Escola d’Enginyeria de la UAB.

27/11/2020

El futuro de las TIC és una aposta de Huawei pel talent jove. En cada edició escullen els anomenats ‘tikers’, és a dir, estudiants amb unes aptituds diferencials que destaquen per la seva formació tècnica en àrees que engloben diversos departaments de l’empresa. Enguany n’han escollit cinquanta alumnes d’enginyeries de diferents universitats espanyoles, quatre dels quals, estudien el grau d'Enginyeria Informàtica a l’Escola d’Enginyeria de la UAB.

La vuitena edició d’aquest programa s’ha celebrat íntegrament de manera virtual, adaptant-se a les circumstàncies derivades de l’emergència sanitària. Del 23 al 27 de novembre, els seleccionats han gaudit d’una formació on han pogut experimentar de primera ma el mètode de treball d’una multinacional a través de retransmissions en directe des de la seu de Huawei a la Xina i cursos telemàtics.

Tikers de l'Escola d'Enginyeria:

  • Antonio Domenico Fernández 
  • Víctor Pérez 
  • Víctor García 
  • Miguel Vallina

L'Antonio valora que "el millor és poder parlar amb la gent de Huawei i fer preguntes a professionals en el seu àmbit en una cultura diferent". D'altra banda, s'ha adonat de l'aplicabilitat en el món laboral de matèries que ha après fins ara al grau d'Enginyeria Informàtica: "Pel que fa a IA, m'alegra saber que el que feiem aquí, a la UAB, es el mateix que s'imparteix en el curs avançat".

El Miguel, per la seva banda, assegura que haver estat escollit Tiker esdevé una gran oportunitat laboral, però també des d'un punt de vista formatiu. "He pogut profunditzar més els meus coneixements i, en els camps que no coneixia res, he pogut aprendre molt", admet. "M'ha interessat molt com es treballa a Huawei, veure a tantes persones que estan a llocs on vull arribar a la meva vida em motiva molt a seguir treballant", afegeix. Fins i tot, gràcies a aquest programa, ha tingut l'oporunitat d'iniciar-se en la llengua xinesa.

En el cas del Víctor, ja havia passat per experiències similars en altres programes formatius i no volia deixar passar, tampoc, aquesta gran oportunitat: "Quan vaig veure que obrien inscripcions, vaig llançar-me directament a participar-hi". Al llarg d'aquests dies, ha pogut ampliar els seus coneixements sobre conceptes tecnològics que estan a l'ordre del dia, però remarca la importància de tot allò que ha après a la Universitat per poder seguir totes les novetats: "És molt possible que amb els coneixements que has après al grau et sentis còmode per encarar els exàmens d'alguns cursos de la plataforma". "Per a mi aquest programa és un camp de proves on poder desafiar-me a mi mateix", afirma.

Entre les temàtiques impartides, en destaquen departaments com el de les xarxes 5G, Cloud Computing o Big Data. La iniciativa està emmarcada en el projecte Seeds for the Future, que engloba la promoció del talent jove més enllà de les nostres fronteres. Huawei està present en 170 països y té més de 194.000 treballadors arreu del món.

Més informació: 'El futuro de las TIC'