Jesús Álvarez-García rep una beca de la fundació Daniel Bravo

Jesus Alvarez Garcia

L’investigador de l’Institut de Recerca de l’Hospital de Sant Pau, adscrit a la UAB, farà una estada al Mount Sinai Heart Hospital de Nova York gràcies a una de les Beques d’Investigació Biomèdica Daniel Bravo 2019.

16/05/2019

La Fundació Privada Daniel Bravo Andreu ha lliurat una de les tres beques per a estades curtes a l'estranger de 2019 a Jesús Álvarez-García, cardiòleg, doctor en Medicina per la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB) i investigador des de 2007 a l’Institut de Recerca de Sant Pau, adscrit a la UAB. Álvarez Garcia s’incorporarà a la Unitat d'Insuficiència Cardíaca i Trasplantament del Mount Sinai Heart Hospital a Nova York (Estats Units), que dirigeix el doctor Valentí Fuster.

“Amb el primer trasplantament cardíac a Catalunya, l’Hospital Sant Pau va iniciar un programa que ha permès la consolidació d’una Unitat d’Insuficiència Cardíaca que ha trasplantat més de 600 pacients. L’aparició de nous dispositius d’assistència ventricular (VAD) i el seu ús en pacients complexos, estiguin o no estiguin a l’espera d’un trasplantament, requereix una formació i especialització que només un gran centre de referència com el Mount Sinai Heart Hospital pot proporcionar”, en paraules del Dr. Álvarez-García.

La finalitat de l’estada als Estats Units serà, precisament, determinar l’impacte que diferents indicadors i teràpies poden tenir en el pronòstic de pacients que porten implantat un VAD establint una línia de recerca i col·laboració acadèmica a llarg termini.

“La beca Daniel Bravo és una gran oportunitat per a metges investigadors que facin recerca en necessitats assistencial emergents i vulguin implementar noves línies de recerca al nostre departament a Barcelona” remarca el seu mentor, el professor del Departament de Medicina de la UAB Joan Cinca.

Des de que es van crear el 2013, l’objectiu de les Beques Daniel Bravo és estimular la recerca biomèdica d'alt impacte acadèmic, clínic i social a Catalunya, principalment, en el camp de la imatge cardiovascular i les tècniques de diagnòstic no invasives. Cada ajut està dotat de 3.000 euros mensuals més despeses de desplaçament per a estades de tres a nou mesos en centres de prestigi internacional.

Més informació:
www.fundaciodanielbravo.org

 

Notícies relacionades

Totes les notícies