Sala de premsa Premsa i mitjans

Isabel Illa, distingida en el Dia Mundial de les Malalties Minoritàries

Isabel Illa
L'11a edició del Dia Mundial de les Malalties Minoritàries a Catalunya ha estat l'ocasió per distingir persones del món sanitari destacades en la lluita contra aquestes malalties. Isabel Illa, catedràtica de neurologia, ha rebut un premi per la seva tasca professional.

26/02/2018

Sota el lema "Fem pinya, Fem recerca", el 28 de febrer es va commemorar el Dia Mundial de les Malalties Minoritàries, al pavelló docent de l'Hospital Universitari Vall d'Hebron, a Barcelona. L'11a edició d'aquest acte organitzat per la Comissió Gestora del Dia Mundial de les Malalties Minoritàries a Catalunya va retre homenatge a la doctora Isabel Illa, catedràtica de neurologia de la UAB, que rebrà un reconeixement a la seva trajectòria.

Una malaltia minoritària és una patologia poc freqüent i que afecta un nombre reduït de persones. Són malalties greus o molt greus, cròniques i generalment degeneratives, que afecten cinc de cada 10.000 persones a Catalunya. El Dia Mundial de les Malalties Minoritàries va dedicar aquesta edició a la recerca fent èmfasi en la importància de la investigació com a motor de canvi i la projecció internacional.

Isabel Illa, directora del Laboratori de Neurologia Experimental de l'Institut de Recerca de l'Hospital de la Santa Creu i Sant Pau, rebrà un reconeixement a la trajectòria i el compromís professional, en relació amb la seva contribució a les malalties rares.

La doctora Illa al llarg de la seva carrera professional ha orientat la seva tasca investigadora en aspectes relacionats a malalties neuromusculars amb una orientació traslacional. Des del 2010 coordina un projecte nacional de registre de pacients que agrupa a més de 4.700 persones. L'objectiu d'aquest registre és poder dissenyar guies clíniques i terapèutiques així com obtenir dades per poder investigar més en les malalties que són poc freqüents.