Haluk Kabaalioglu disserta sobre la Turquia d'avui a la Facultat de Dret

Haluk Kabaalioglu

Haluk Kabaalioglu, degà de la Facultat de Dret de la Universitat Yeditepe d'Istanbul, és una persona compromesa amb la integració de Turquia a la UE i, alhora, amb un posicionament crític sobre la situació política actual del seu país. Parlarà sobre el tema el 18 de maig, a la Facultat de Dret.

17/05/2016

El proper 18 de maig, Haluk Kabaalioglu, professor de dret comercial i degà de la Facultat de Dret de la Universitat Yeditepe d'Istanbul, oferirà una xerrada a la Facultat de Dret de la UAB. Amb un perfil personal i polític molt crític amb la situació actual del seu país (vulneració de la llibertat de premsa, deriva autoritària per part del govern de Recep Tayyip Erdogan, etc.), Kabaalioglu dissertarà sobre el tema a la sala de juntes de la Facultat, a les 16 h. La xerrada forma part del programa lectiu del Màster d'Integració Europea de la UAB.

Kabaalioglu és doctor en advocacia per la Universitat d'Istanbul. Es va formar també a les universitats de Columbia i Pennsylvania (EUA), i a la Universitat Lliure de Brussel·les. Va ser el fundador i primer director de l'Institut de la Comunitat Europea de la Universitat de Marmara i presidentde la Universitat Europea de Lefke, a Xipre. Ha impartit docència a diverses universitats de Turquia, Finlàndia, Azerbaiyan i al International Relations and Strategic Strategies de Brussel·les. Ocupa, des de 2002, el càrrec de degà de la Facultat de Dret de la Universitat Yeditepe.

Va ser secretari general de la cambra d'indústria d'Istanbul i president de la Fundació per al Desenvolupament Econòmic (IKV), organització no governamental que representa el sector de negocis turc. Va treballar també a la Comissió Europea i ha estat conseller expert en la Representació Permanent de Turquia a la Unió Europea. Persona compromesa amb la integració de Turquia a la UE, ha escrit nombrosos textos sobre les relacions entre el seu país i la Unió, com ara The Relations between Turkey and the EU – A Turkey Perspective, in Parameters of Partnership: The U.S.-Turkey-Europe o Turkey and the European Union-Converging or Drifting Apart?. És autor també d'altres monografies sobre dret internacional, com ara The Law of Multinational Enterprises, Disclosure Principle in Securities Regulation o The EU Law and Institutions and the Cyprus Problem.

Més informació: Màster d'Integració Europea

 

Notícies relacionades

Cessaments d'hostilitats en temps de COVID-19

L'Escola de Cultura de Pau analitza els altos el foc durant la pandèmia

L'Escola de Cultura de Pau de la UAB ha publicat l'informe Cessaments d'hostilitats en temps de COVID-19, que repassa iniciatives de diàleg i alto el foc sobretot a Àsia i Àfrica, així com el manteniment de les hostilitats malgrat la pandèmia en conflictes com els de Líbia o Iemen. Un altre informe nou de l'Escola descriu el comerç d'armes d'Europa amb Israel.

Totes les notícies