Ens ha deixat l'Anna Espinal, PAS i PDI de la UAB

AnnaEspinal

Ens ha deixat l'Anna Espinal Berenguer, PAS del Servei d'Estadística Aplicada i professora associada de l'Àrea d'Estadística i d'Investigació Operativa. Feia gairebé 30 anys que treballava a la UAB, desenvolupant tasques de suport a la recerca i docència.

19/08/2019

El passat divendres, 16 d'agost, ens va deixar l'Anna Espinal Berenguer, llicenciada en Matemàtiques i Màster en Teoria Econòmica per la UAB i doctora en Ciències Econòmques per la Universitat Pompeu Fabra, que portava gairebé 30 anys a la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB) fent docència i investigació.

L'Anna, nascuda l'any 1965 a Manresa, va iniciar la seva relació amb la UAB l'octubre de 1989 com a professora associdada. L'any 2005 va obtenir la plaça com a Personal d'Administració i Serveis i va entrar a treballar al Servei d'Estadística Aplicada de la UAB, on era la Coordinadora de l'àrea de Recerca.

A més de les classes que impartia com a professora associada laboral al Departament de Matemàtiques, també duia a terme tasques de suport a la recerca i investigació en el camp de l'estadística. Era membre del grup de recerca de la UAB "Advanced Stochastic Modelling". Havia publicat els darrers anys diferents articles de recerca com a experta en estadística.

El director del Servei d'Estadística Aplicada, Llorenç Badiella, li ha dedicat unes paraules:

"La Dra. Anna Espinal Berenguer va traspassar el passat 16 d'Agost de 2019.
L'Anna va llicenciar-se en Matemàtiques per la UAB, i va doctorar-se en Teoria Econòmica per la UPF iniciant la seva carrera acadèmica i professional en l'àrea de l'Estadística. Va incorporar-se com a consultora al Servei d'Estadística Aplicada de la UAB el 2002, realitzant tasques de coordinació de recerca, d'assessorament i docència, al mateix temps que exercia de professora associada al Departament de Matemàtiques.

L'Anna era una magnífica docent, comunicava  com ningú altre les particularitats de la teoria Estadística des d'una perspectiva aplicada i innovadora.
Com a consultora, aplicava tot el rigor per a la comprensió dels problemes i la seva anàlisi. Participà activament en els grups de recerca d'Advanced Statistical Modeling, al Grup de Recerca en Anàlisi Estadística de la Supervivència i a la xarxa Biostatnet.

L'Anna tenia una gran capacitat per proporcionar la visió adient dels problemes, realitzar contribucions i comunicar i compartir els resultats. Aquestes capacitats juntament amb l'alegria, el seu somriure i la passió que la caracteritzava generava una sinèrgia que permet definir-la com a una estadística i persona excel·lent."

 

 

Notícies relacionades

Totes les notícies