Ens deixa Tatsuo Itoh, doctor 'honoris causa' per la UAB

Tatsuo Itoh

Ens ha deixat el professor Tatsuo Itoh, doctor honoris causa per la UAB. La Universitat expressa el condol més sentit a totes les persones que el coneixien i l'apreciaven i comparteix el sentiment per la seva pèrdua.

09/03/2021

Ens ha deixat Tatsuo Itoh, professor de la Universitat de Califòrnia a Los Angeles (UCLA) i un dels investigadors més influents en el camp de l'enginyeria de radiofreqüència i microones que va ser investit doctor honoris causa per la UAB el 2015. Itoh va ser el primer doctorat honoris causa proposat per l'Escola d'Enginyeria i va ser apadrinat per Ferran Martín, catedràtic del Departament d'Enginyeria Electrònica.

Entre les seves aportacions, destaca el disseny de circuits de comunicacions i antenes sobre la base dels anomenats metamaterials, camp en el qual, Itoh és un dels grans pioners. Els seus treballs han obert un paradigma nou on els elements constitutius clàssics dels circuits de comunicacions són substituïts per línies artificials inspirades en metamaterials, possibilitant així prestacions i funcionalitats impensables fins fa uns anys.

Itoh va publicar prop d'una cinquantena de llibres i capítols de llibre, més de 440 articles, 80 tesis dirigides, deu patents i més de 32.000 citacions segons Google Scholar. A més, va ser una font d'inspiració i un col·laborador valuós per als investigadors de la UAB implicats en aquest camp de recerca; especialment, el Grup (i centre de TECNIO) CIMITEC del Departament d'Enginyeria Electrònica.

La Universitat expressa el condol més sentit a totes les persones que el coneixien i l'apreciaven i comparteix el sentiment per la seva pèrdua.

Més informació: Tatsuo Itoh, doctor 'honoris causa'