Ens deixa el professor Manuel Ballbé

Manuel Ballbé

Ens ha deixat el professor Manuel Ballbé, catedràtic del Departament de Dret Públic i de Ciències Historicojurídiques de la UAB. La Universitat expressa el condol més sentit a totes les persones que el coneixien i l'apreciaven i comparteix el sentiment per la seva pèrdua.

10/02/2020

Ens ha deixat el professor Manuel Ballbé Mallol, catedràtic del Departament de Dret Públic i de Ciències Historicojurídiques de la UAB. La Universitat expressa el condol més sentit a totes les persones que el coneixien i l'apreciaven i comparteix el sentiment per la seva pèrdua.

A més de la Facultat de Dret, Ballbé va exercir la docència també a l'Escola de Prevenció i Seguretat Integral de la UAB, centre on va ser, a més, delegat del rector. Va treballar en projectes de recerca sobre el dret comunitari a Espanya o l'organització de la seguretat al sector de l'energia nuclear.

Entre la seva producció escrita, es troben els volums Soberanía dual y constitución integradora: la reciente doctrina federal de la Corte suprema norteamericana (Ariel), coescrit amb Roser Martínez, o La prejudicialidad administrativa en el proceso penal (Thomson Civitas) i Estado competitivo y armonización europea: los modelos norteamericano y europeo de integración (Ariel), tots dos signats juntament amb Carlos Padrós. Va ser autor també de diversos informes per a la Fundació Pi i Sunyer.