Ens deixa el professor Arcadi Oliveres

Arcadi Oliveres

Ens ha deixat Arcadi Oliveres, professor del Departament d'Economia Aplicada de la UAB. La Universitat expressa el condol més sentit a totes les persones que el coneixien i l'apreciaven i comparteix el sentiment per la seva pèrdua.

06/04/2021

Ens ha deixat Arcadi Oliveres, professor del Departament d'Economia Aplicada de la UAB i president honorífic del consell consultiu de la Fundació Autònoma Solidària. La Universitat expressa el condol més sentit a totes les persones que el coneixien i l'apreciaven i comparteix el sentiment per la seva pèrdua.

Oliveres va rebre les primeres influències del pensament pacifista per part de Frederic Roda i Joan Botam. Va estar vinculat des de jove al moviment escolta, al moviment cristià Pax Christi i a l'institut Victor Seix de Polemologia. Durant la dictadura franquista, va integrar-se a l'Assemblea de Catalunya, des d'on va promoure la Marxa de la Llibertat de 1976. Va iniciar la seva trajectòria docent a l'Escola Universitària d'Estudis Empresarials de Sabadell, centre que es va integrar més endavant a la Facultat d'Economia i Empresa de la UAB.

L'any 1982, es va incorporar a Justícia i Pau, entitat que va presidir i des de la qual va impulsar la primera campanya del 0,7% d'ajut per als països en vies de desenvolupament. Ha participat, a més, en les campanyes dels moviments contra l'OTAN, contra el comerç d'armes, per l'objecció de consciència al servei militar obligatori i per l'objecció fiscal, contra el deute extern dels països empobrits i contra les guerres. Ha estat vinculat també en la defensa de la regularització d'immigrants, el moviment antiglobalització i a les protestes del 15M a Catalunya. L'any 2017, va rebre el Premi ICIP Constructors de Pau, que atorga l'Institut Català Internacional per la Pau.

La família d'Oliveres ha habilitat un espai online on es poden deixar mostres d'afecte: https://missatges.arcadioliveres.cat/

Més informació: Entrevista a Arcadi Oliveres

 

Notícies relacionades

Totes les notícies