En favor de la universitat presencial

Alumnes fent un exàmen presencial durant la COVID-19

La UAB està a favor de recuperar progressivament la presencialitat al campus i a les aules, amb el model de docència mixta.

19/02/2021

La Universitat Autònoma de Barcelona és una universitat pública presencial, arrelada i compromesa amb el país i, alhora, oberta al món, optimista malgrat totes les adversitats per les quals ara passem i amb plena confiança en el coneixement, la ciència i el saber com a instruments per construir un món millor, més habitable,  just i més segur per a la salut de les persones.

Aquest compromís amb la societat ens ha fet actuar amb la màxima responsabilitat a l’hora de seguir les directrius del Departament de Salut i d’adaptar la nostra essència d’universitat presencial per seguir escrupolosament les indicacions sanitàries. Gràcies al compromís i a l’esforç de tota la comunitat universitària, alumnat, personal d’administració i serveis i professorat i personal investigador, a la UAB estem donant el mateix servei de qualitat en l’entorn no presencial que ens ha exigit l’emergència sanitària.

La nostra responsabilitat com a Equip de Govern és garantir la seguretat de tots els membres de la nostra comunitat, com hem fet fins ara, però també estem obligats a reivindicar-nos com a la universitat presencial que som, una universitat on la vida al campus és fonamental i insubstituïble, perquè en promou la interacció i la socialització indispensables per a l’aprenentatge i el creixement integrals de les persones que estem formant, ciutadans i ciutadanes que seran el motor del canvi social i del coneixement del nostre país i del món.

Després de gairebé un any de pandèmia, a la Universitat Autònoma de Barcelona podem afirmar amb convenciment que som una universitat segura i que tenim els mecanismes necessaris per a garantir la salut de les persones, però també, com sempre ha estat el nostre horitzó, volem reivindicar-nos com a universitat presencial amb una voluntat clara de tornar a les aules i al campus.

Amb aquesta vocació i amb aquest objectiu, treballarem perquè al llarg d’aquest segon semestre l’alumnat de tots els cursos torni progressivament al campus i a les aules, amb el model de docència mixta.