Els premis literaris del 2018 obren el període d’inscripcions

Premis Literaris de la UAB i l'Ajuntament de Cerdanyola del Vallès

El Servei de Publicacions de la UAB i l'Ajuntament de Cerdanyola del Vallès convoquen, un any més, els premis literaris de novel·la, narrativa breu i poesia. El termini per presentar els textos acaba el proper 12 de febrer, i cada publicació ha de complir amb les bases del concurs.

30/11/2017

Fins al 12 de febrer, s'obre el període de presentació dels originals per participar a la nova edició dels premis literaris que convoquen el Servei de Publicacions de la UAB i l'Ajuntament de Cerdanyola del Vallès. El veredicte del Jurat es donarà a conèixer el 10 de maig en l’acte de lliurament de premis que es farà a la UAB, coincidint amb la commemoració del 50è aniversari de la Universitat.

Es convoquen, concretament, tres premis: el XXIV Premi de Novel·la "Valldaura-Memorial Pere Calders", el XXIII Premi de Poesia "Miquel Martí i Pol" i el XI Premi de Narrativa Breu "Caterina Albert". Les obres guanyadores a totes tres categories seran editades i publicades en format imprès i electrònic pel Servei de Publicacions de la UAB.

El premi "Valldaura-Memorial Pere Calders" de novel·la s'organitza des de l'any 2002 com a fusió de dos guardons que atorgaven anteriorment la Universitat i l'Ajuntament. Poden participar-hi obres en català inèdites d'entre 200.000 i 600.000 caràcters. Cal presentar-les sota pseudònim. L'autor guanyador rebrà un premi de 3.000 euros.

El premi "Miquel Martí i Pol" va ser creat el 1996 per la UAB i s'atorga també conjuntament amb l'ajuntament cerdanyolenc des del 2002. Com en el cas de les novel·les, les obres presentades han de ser originals i en català, i han de tenir una extensió d'almenys quatre-cents versos. El guanyador percebrà un premi de 1.000 euros.

I el premi "Caterina Albert" s'adreça a autors joves i s'atorga des de l'any 2006. El guanyador rebrà un premi de 500 euros. Els textos presentats han de ser en català i inèdits i han de tenir una extensió de, com a màxim, 14.000 caràcters amb espais. Els participants no poden tenir més de 27 anys.

Les obres poden ser presentades a través del web dels premis literaris: http://premis-literaris.uab.cat/ca.

 

Notícies relacionades

Totes les notícies