"Els mitjans de comunicació són prescriptors de llengua"

3Q Joaquim Maria Puyal
UdN-TV

La UAB ha lliurat cinc doctorats honoris causa excepcionals amb motiu del seu cinquantè aniversari. Entrevistem, en aquest 3Q, el periodista Joaquim Maria Puyal, distingit per la seva contribució a la normalització del català als mitjans de comunicació.

16/05/2019

Joaquim Maria Puyal va tancar el cicle de cinc doctorats honoris causa extraordinaris atorgats amb motiu del cinquantenari de la UAB amb una classe magistral sobre "la voluntat de comunicar" a la cerimònia va tenir lloc el 7 de maig passat. En aquesta entrevista 3Q, el periodista reflexiona sobre els valors afegits del periodisme esportiu, els reptes lingüístics del seu ofici i el paper de la ràdio a la realitat comunicativa actual.

Entre els doctorats honoris causa excepcionals atorgats per commemorar el cinquantenari de la Universitat, el nomenament de Puyal correspon a l'eix del compromís amb la llengua catalana i la societat. Anteriorment, s'han atorgat distincions que corresponien als eixos temàtics de la llibertat d'expressió (a la periodista també Caddy Adzuba), la solidaritat (a la microbiòloga i activista Marie-Paule Kieny), la identitat cultural (a l'escultor Jaume Plensa) i el coneixement (a la física nord-americana Lisa Randall).

Més informació: L'audàcia del coneixement: 50 anys UAB

 

Notícies relacionades

Logotip de la Universitat Autònoma de Barcelona

Acords del Consell de Govern de la UAB

El Consell de Govern de la UAB, reunit el dia 15 de gener en sessió extraordinària, ha aprovat tres mesures excepcionals relatives a l’avaluació que es mantindran durant el curs 2020-2021 donada la situació d’emergència sanitària generada per la Covid-19.

Totes les notícies