"Els mitjans de comunicació són prescriptors de llengua"

3Q Joaquim Maria Puyal
UdN-TV

La UAB ha lliurat cinc doctorats honoris causa excepcionals amb motiu del seu cinquantè aniversari. Entrevistem, en aquest 3Q, el periodista Joaquim Maria Puyal, distingit per la seva contribució a la normalització del català als mitjans de comunicació.

16/05/2019

Joaquim Maria Puyal va tancar el cicle de cinc doctorats honoris causa extraordinaris atorgats amb motiu del cinquantenari de la UAB amb una classe magistral sobre "la voluntat de comunicar" a la cerimònia va tenir lloc el 7 de maig passat. En aquesta entrevista 3Q, el periodista reflexiona sobre els valors afegits del periodisme esportiu, els reptes lingüístics del seu ofici i el paper de la ràdio a la realitat comunicativa actual.

Entre els doctorats honoris causa excepcionals atorgats per commemorar el cinquantenari de la Universitat, el nomenament de Puyal correspon a l'eix del compromís amb la llengua catalana i la societat. Anteriorment, s'han atorgat distincions que corresponien als eixos temàtics de la llibertat d'expressió (a la periodista també Caddy Adzuba), la solidaritat (a la microbiòloga i activista Marie-Paule Kieny), la identitat cultural (a l'escultor Jaume Plensa) i el coneixement (a la física nord-americana Lisa Randall).

Més informació: L'audàcia del coneixement: 50 anys UAB

 

Notícies relacionades

Estudiants

El doble grau en Física i Matemàtiques a la UAB torna a ser l'estudi amb la nota de tall més alta del sistema universitari

El doble grau en Física i Matemàtiques que ofereix la UAB ha obtingut, un any més, la nota de tall més alta de tot el sistema universitari català, un 13,528 sobre 14. En 74 titulacions de la UAB, del més d'un centenar que ofereix, la nota d'accés ha pujat respecte el curs passat, en un any rècord de preinscripcions universitàries. El 22,3% dels estudiants han sol.licitat en primera preferència la UAB.

María Valdés i Maite Paramio

Canvis a l’Equip de Govern de la UAB

A partir de l’1 d’agost seran efectius canvis a l’Equip de Govern de la UAB. María Valdés serà la nova vicerectora de Programació Acadèmica i de Qualitat i María Teresa Paramio, nova vicerectora d’Igualtat i d’Ocupabilitat. El vicerector Màrius Martínez assumeix les competències d’Alumnat.

Totes les notícies