Els millors economistes del món, a la Barcelona Graduate School of Economics

El Consell Científic de la Barcelona GSE, que es reuneix biennalment, acollirà diferents actes del 22 al 24 de març: una conferència del Premi Nobel i un dels economistes més influents del segle XX Kennet Arrow, una taula rodona i la reunió del Consell Assessor.
20/03/2012
El pròxim dissabte 24 de març es reunirà el Consell Científic de la Barcelona Graduate School of Economics, per tercera vegada des de la seva creació, sota la presidència de Hugo Sonnenschein, rector emèrit de la Universitat de Chicago, i amb divuit acadèmics de primera línia mundial, entre els quals cinc premis Nobel d’Economia.
La forta implicació dels components d’aquest òrgan assessor ha esperonat la Barcelona GSE en la seva estratègia de lideratge internacional, posicionant-se en només en cinc anys com el novè departament d’economia del món en producció científica, d’acord amb el ranking RePEc.L’agenda de la reunió inclou les pròximes passes per a reforçar l’oferta d’estudis de postgrau internacional de la Barcelona GSE, com a institut adscrit a la UPF i a la UAB, i també per a intensificar la producció de recerca de frontera dels 148 acadèmics que conformen la GSE i pertanyen alhora a la UPF, la UAB, l’IAE-CSIC o el CREI, en particular ara que ha rebut l’altament competitiva acreditació d’excel·lència Severo Ochoa.
Completaran la reunió del Consell dos esdeveniments paral·lels amb alguns dels seus membres. Dijous 22 a la tarda Kennet Arrow (Premi Nobel i un dels economistes més influents del segle XX) farà una llicó sobre “L’economia com a sistema d’informació interactiu”. D’altra banda, el divendres 23 al migdia cinc acadèmics d’excepció –entre els quals tres Nobel– debatran sobre la reforma del Mercat Laboral en l’acte de cloenda del 25è aniversari de l’Institut d’Anàlisi Econòmica (Ashenfeiter, Drèze, Lucas, Mirrlees i Prescott).
Sobre la Barcelona Graduate School of Economics
La Barcelona GSE és una institució de recerca i estudis de postgrau d’excel·lència composada per quatre unitats acadèmiques: el Departament d’Economia i Empresa de la UPF; la Unitat d’Anàlisi Econòmica de la UAB; l’Institut d’Anàlisi Econòmica del CSIC; i el Centre de Recerca en Economia Internacional (CREI). Compta amb 149 "affiliated professorsr", que pertanyen a les quatre unitats acadèmiques: un 44% són internacionals, i un 80% del total tenen doctorats de les principals universitats mundials.