Els dijous de preestrena a la Sala Cinema UAB s’acomiaden fins al proper mes d’octubre

Imatge Notícia Final Preestrenes

Durant el curs 2018/2019 s’han projectat 24 preestrenes a la Sala Cinema UAB, totes elles de diferents gèneres i països. Més de 2600 persones han pogut gaudir de cinema d’autor, gratuït i en versió original subtitulada. Els dijous de preestrena a la UAB tornaran el proper mes d’octubre.

06/06/2019

Amb aquestes projeccions es pretén apropar el cinema a tota la comunitat UAB. De forma gratuïta els assistents poden gaudir d’un film que arribarà a les sales comercials l’endemà. L’objectiu és oferir la màxima varietat possible en la programació, aquest curs, per exemple, s’han projectat films de 13 països diferents: cinema del nostre país com Quién te cantará, de Carlos Vermut, cinema danès amb The Guilty, de Gustav Möller o paraguaià amb Las herederas, de Marcelo Martinessi.

Pel que fa a la varietat també s’han pogut veure films de gèneres tan diferents com el documental, un exemple és Fahrenheit 11/9, de Michael Moore, sobre l’ascens al poder del president nord americà Donald Trump o El Silencio de otros, d’Almudena Carracedo i  Robert Bahar, que mostra la lluita de les víctimes del franquisme fins l’actualitat. El drama Beautiful Boy, de Felix Van Groeningen, va ser la pel·lícula amb més públic i la comèdia no ha faltat amb films com Sobre ruedas, de Franck Dubosc o Como pez fuera del agua, de Riccardo Milani. La sorpresa d’aquest curs però, ha estat la presència de la ciència ficció, de la mà de High Life, de Claire Denis.

Molts dels films projectats a la Sala Cinema UAB han triomfat a diversos festivals i han estat aclamats per la crítica internacional, el gran exemple és Cold War, del polonès Pawel Pawlikowski, guardonat a Millor Director al Festival de Cannes i a Millor Pel·lícula estrangera als Premis Goya i nominada tant als Premis Oscar com als britànics BAFTA, entre d’altres. La libanesa Cafarnaúm, de Nadine Labaki, també va ser nominada als Oscar i als BAFTA, entre d’altres, i premiada a Cannes amb el Premi del Jurat i, Glenn Close, la protagonista de La buena esposa, de Björn Runge, va obtenir molts premis com el de Millor Actriu als Globus d’Or. Entre dos aguas, del català Isaki Lacuesta, va obtenir guardons als Premis Gaudí i al Festival de San Sebastián. Per últim, el film més polèmic projectat aquest curs va ser La casa de Jack, de Lars Von Trier. El director danès, que sovint polaritza les opinions de la crítica i el públic, va generar controvèrsia entre els assistents de la preestrena amb un thriller al que no li faltaven dosis de gore.

Agraïm a tots els que feu possible aquesta iniciativa amb la vostra presència i us esperem el proper mes d’octubre!

INFORMACIÓ GENERAL DE LA SALA
Situació: Plaça Cívica, Campus de Bellaterra.
Capacitat: 190 persones.
Entrada gratuïta limitada a l'aforament de la sala.
La taquilla s'obre mitja hora abans de començar cada projecció.
Els dijous de preestrena s'obre la taquilla a partir de les 12h.
No es reserven localitats i només s'entrega una entrada per persona.

 

Més informació: Enllaç notícia preestrena

 

Notícies relacionades

Totes les notícies