El simulacre d’emergència a Casa Convalescència evacua amb èxit unes 300 persones

Simulacre d'emergència a Casa Convalescència, 1 d'octubre de 2018

Culmina amb èxit el simulacre que es va realitzar a Casa Convalescència, tal com estava planificat al guió. Uns 15 estudiants del Grau en Prevenció i Seguretat varen donar suport durant les tasques d’evacuació i control de seguiment.

08/10/2018

El passat dilluns 1 d’octubre, la Direcció Jurídica i Recursos Humans va organitzar un simulacre d’emergència a Casa Convalescència, degut a un suposat incendi a l’ala sud de la tercera planta de l’edifici.

Unes 300 persones –entre personal, usuaris i alumnes-, varen ser evacuats pels diferents grups i responsables d’emergència i evacuació, en un total de 8 minuts. El simulacre, que va començar a les 9:30 del matí, va tenir una durada total de 24 minuts.

Durant la simulació hi varen participar uns 15 estudiants de Grau i membres del professorat de l’Escola de Prevenció i Seguretat Integral, a més dels responsables de riscos laborals de la Fundació UAB, la UAB i el Servei de Prevenció Aliè de la corporació.

Els estudiants, com a observadors, tenien com a objectiu d’anotar el seguici de l’exercici des dels espais d’evacuació de diferents punts de Casa Convalescència, com ara el soterrani o la planta baixa. Posteriorment, els alumnes varen participar en la reunió de valoració amb els organitzadors, on varen col·laborar en l’anàlisi del simulacre i aportar propostes de millora.

Com a activitat final, els estudiants i organitzadors varen poder fer una visita a l’edifici per conèixer la seva història i funcionalitat, de la mà de Margarita Güell, historiadora de l’art i Responsable de Logística i Manteniment de Casa Convalescència.