Sala de premsa Premsa i mitjans

El personal de la FUAB estrena el circuit autoguiat per Casa Convalescència

Estrena del circuit autoguiat per Casa Convalescència del Personal FUAB
La ruta pretén donar a conèixer la història i l'arquitectura de l'edifici, a través de 5 fitxes enriquides amb un codi QR sobre diferents elements emblemàtics. Els treballadors i treballadores de la Fundació han comptat amb una visita guiada per Marga Güell, autora dels textos i treballadora de Casa Convalescència.

07/02/2018

Una vintena de treballadors i treballadores de la FUAB han estrenat el nou circuit autoguiat sobre els espais més emblemàtics de Casa Convalescència, amb motiu dels seus 18 anys d'activitat, durant una visita guiada, la tarda del dijous 21 de desembre de 2017. 

Marga Güell, que és Responsable de Logística i Manteniment de Casa Convalescència, i historiadora de l'art, ha guiat al personal de la FUAB per diferents espais de la nova ruta de l'edifici modernista.

La ruta neix arrel d'una proposta del personal de l'oficina d'administració de Casa Convalescència, els quals també han participat en totes les seves etapes de creació: concepció del circuit, selecció dels punt d’interès, la recerca documental -en col·laboració amb Pilar Salmerón, arxivera del Recinte Modernista de Sant Pau-, la redacció dels textos -principalment a càrrec de Marga Güell-, les propostes de disseny i l’emplaçament de les peces.

S'han instal·lat un total de 5 fitxes informatives amb un codi QR, que permet descarregar continguts als telèfons mòbils i enriquir l'experiència als visitants.

Casa Convalescència es projecta i construeix a principis del segle XX, com edifici assistencial i, posteriorment, la Universitat Autònoma de Barcelona hi va començar la seva activitat a finals de la dècada dels 60. El 17 de novembre de 1999, la UAB va inaugurar oficialment d'edifici després d'una rehabilitació en mans de l'estudi d'arquitectura Tusquets y Díaz. 

L'objectiu d'aquesta acció cultural és posar en valor els espais d’aquest edifici singular, integrat dins del recinte modernista de Sant Pau, declarat Patrimoni de la Humanitat l'any 1997, i obrir-los tant als usuaris de la UAB com a la resta de ciutadania.
 
La Fundació UAB, a través d'UAB Campus, gestiona l'espai com a seu de congressos, convencions, reunions, aules per a la docència i, fins i tot, rodatges.