Sala de premsa Premsa i mitjans

El recital de poesia 'Gespa Price' torna a la UAB 44 anys després

Cartell del 'Gespa Price' 2019
Per segon any consecutiu, amb motiu del 50è aniversari de la universitat, estudiants de Filosofia i membres del col·lectiu 'Art en Curs', en col·laboració amb Cultura en Viu, recuperen el recital de poesia 'Gespa Price' amb l'objectiu de reviure les idees i valors que el van impulsar, per primer cop, l’any 1975.

20/05/2019

El proper 23 de maig, de 13 a 17.30 h, la plaça Cívica tornarà a ser l’escenari del festival de poesia insurgent 'Gespa Price', impulsat per primer cop l’any 1975 per un grup d'estudiants de filologia que atorgaven a l'art un valor fonamental per a la defensa de la llengua i la cultura catalanes i en feien un mitjà per transformar la realitat d'aquell moment: en Vicenç Altaió, en Jaume Creus, en Josep M. Figueres i en Lluís Urpinel.

Enguany, estudiants de Filosofia i membres del col·lectiu 'Art en Curs', en col·laboració amb Cultura en Viu, organitzen diverses activitats amb l’objectiu de reviure les seves idees i valors. 

La jornada s’iniciarà amb un concurs de grafits de 12 a 17 h. Paral·lelament, a les 13 h, començarà el recital d'insurgència poètica. A més, de les 14 h a les 17 h, diferents de grups de música i dansa amenitzaran la jornada poètica a la plaça Cívica.

Un recital de poesia amb història
 
La celebració del I Festival de Poesia Catalana, conegut com 'El Price dels Poetes', celebrat el 25 d'abril de 1970, al Teatre Price de Barcelona en solidaritat amb els presos polítics, on van intervenir els poetes Agustí Bartra, Joan Oliver, Salvador Espriu, Joan Brossa, Francesc Vallverdú i Gabriel Ferrater, va tenir la seva rèplica a la UAB.

El 15 de maig de 1975, una setantena de poetes i més de dos mil estudiants es van donar cita a la plaça Cívica de la UAB, que llavors era un descampat, per participar al festival de poesia insurgent 'Gespa Price'. 

Cartell del festival 'Gespa Price' de 1975.

Després de 43 anys, el proppassat 15 de maig de 2018, els seus impulsors, en Vicenç Altaió, en Jaume Creus, en Josep M. Figueres i en Lluís Urpinel, van tornar a la UAB per reviure les idees i valors que van inspirar el festival del 1975 amb una mostra fotogràfica i un recital d'insurgència poètica. 

En aquest enllaç podeu veure un vídeo que es va fer de l'acte del 1975.