Sala de premsa Premsa i mitjans

El doctor Enric Carreras parlarà de la donació de mèdul·la òssia i la leucèmia

PosterLeucemia
Un dels hematòlegs més reconeguts a nivell mundial, el doctor Enric Carreras, oferirà una conferència sobre la donació de medula òssia i la leucèmia, el 3 de maig, a les 13 h. L'objectiu és proporcionar informació a tota la comunitat educativa sobre la donació i la leucèmia.

25/04/2017

El proper 3 de maig, a les 13 h, la sala d'actes de la Facultat de Biociències de la UAB acollirà la conferència "Dóna-MO", sobre la leucèmia i les donacions de medul·la òssia per curar-la. Anirà a càrrec del doctor Enric Carreras, director mèdic de la Fundació Josep Carreras contra la Leucèmia i un dels hematòlegs més destacats a nivell mundial. La xerrada l'organitza la Facultat de Biociències, a proposta d'un estudiant, l'Àlex Raventós, en el marc del 10è aniversari de la Facultat de Biociències, i que Dinamització Comunitària hi dóna suport.

La Fundació Josep Carreres, segons la memòria anual de 2016, va trobar l'any passat un total de 1.156 donants compatibles, i almenys un donant de medul·la òssia compatible per a més de 600 pacients. Aquesta fundació sorgeix quan al juliol de 1987, al tenor Josep Carreras, que es trobava en el millor moment de la seva carrera professional, se li diagnostica leucèmia. Al 1988, després d'haver-la superat, decideix lluitar contra aquesta malaltia a través d'una fundació, que porta el seu propi nom, i que es financia a través d'aportacions individuals i a través de recitals i concerts benèfics organitzats pel tenor barceloní.

Des de 1991 la Fundació gestiona, junt amb el sistema públic de sanitat, el registre oficial de donants de medul·la òssia a Espanya (REDMO), ja que el trasplantament procedent d'un donant no emparentat suposa la única solució curativa per a gran part dels pacients de leucemia. A més, la Fundació disposa de sis pisos d'acollida per a pacients amb escassos recursos econòmics que necessiten desplaçar-se per a rebre el tractament. 

El 2010, a través d'aquesta Institució i de la Generalitat, es crea l'Institut d'Investigació contra la Leucèmia Josep Carreras (IJC), en el que col·laboren el Campus Sant Pau i la Unitat Docent de l'Hospital Germans Trias Pujol de la UAB. L'IJC pretén fomentar el desenvolupament de la investigació en el camp de la onco-hematologia, agilitzar l'aplicació de nous tractaments, millorar l'assistència dels pacients i contribuir a la formació de nous investigadors, a banda d'establir sinergies amb altres grups d'investigació nacionals i internacionals.

Més informació: Fundació Josep Carreras