El Disseny Lab de l'Escola d'Enginyeria acull un taller sobre alfabetització algorítmica

Foto de la sessió d'Algorithmic Literacy

El taller, adreçat a professorat de secundària, ha estat impartit pel Dr. Alan Hartman, professor del Departament de Sistemes d’Informació de la Universitat de Haifa, amb l’objectiu de conscienciar els professors de secundària sobre el funcionament algorítmic i esbiaixat dels buscadors d’Internet.

11/02/2020

Aquesta tarda, el Disseny Lab de l’Escola d’Enginyeria ha acollit un taller adreçat al professorat de secundària per formar-los sobre els sistemes algorítmics que regeixen les cerques a Internet, el funcionament dels anuncis personalitzats i el tractament de les dades dels usuaris que els buscadors recopilen quan es fa una cerca.

En un món cada vegada més controlat pels sistemes d’informació, és important que els professors rebin formació en alfabetització algorítmica perquè puguin transferir a l’alumnat les capacitats necessàries per conèixer i identificar els perills i les oportunitats que Internet presenta.

Aquesta activitat està emmarcada dins del projecte europeu SeeRRI que, entre d’altres, promou l’educació científica i la participació ciutadana com  a mesures per afavorir la  integració de la Recerca i Innovació Responsable en les polítiques territorials.