El CVC organitza la X International Conference on Document Analysis and Recognition

21/07/2009
Enguany, el congrés, que tindrà lloc a l'Hotel Serhs Campus, comptarà amb la participació d'Aly Conteh, director del programa de digitalització massiva de la "British Library" i un dels principals experts en la matèria.
La tecnologia per a l'anàlisi i el reconeixement automàtic de documents permet extreure informació automàticament de qualsevol document que hagi pogut ser obtingut digitalment amb un escàner o una càmera. El seu impacte en un seguit d'aplicacions és evident, per exemple, en el camp de la seguretat i la verificació personal (reconeixement i autentificació de passaports, DNIs i altres documents personals, validació de la signatura, etc.); en el camp de la preservació del contingut cultural (digitalització i accés per contingut a col·leccions de documents d'arxius, biblioteques, hemeroteques, etc.); en la gestió documental de les empreses (classificació automàtica dels documents i cartes que arriben, reconeixement automàtic de certs tipus de documents: formularis, factures, sol·licituds, etc.); o en l'àmbit de l'oci i l'entreteniment (detecció i reconeixement de text en imatges obtingudes amb càmeres digitals, telèfons mòbils o vídeos).
Els últims avenços tècnics assolits en aquestes matèries seran presentats i debatuts en l'edició d'enguany de l'ICDAR, que està organitzada pel Grup d'Anàlisis de Documents (DAG) del CVC, en col·laboració amb l'AERFAI (Associació Espanyola per al Reconeixement de Formes i Anàlisis d'Imatges).
El congrés s'estructura en un programa tècnic que comprèn set sessions temàtiques, tres sessions de pòsters i una de competició. Compta també amb quatre ponències impartides pels experts més destacats en aquest àmbit. Entre aquestes destaca la que oferirà, el proper dilluns, 27 de juliol, a les 16,20 hores, Aly Conteh, director del programa de digitalització massiva de la "British Library", membre del Grup d'Experts en Digitalització i Preservació Digital de la Comissió Europea i assessor del govern britànic en matèria de digitalització. Conteh explicarà l'experiència que duen a terme actualment a aquesta biblioteca, una de les més grans de món en temes de recerca, per digitalitzar 25 milions de pàgines de llibres i 4 milions de pàgines de diaris de principis del segle XVII.
Més información sobre l'ICDAR