Sala de premsa Premsa i mitjans

El Covadonga UrbanLab de Sabadell compleix un any

El Covadonga UrbanLab de Sabadell compleix un any

El Covadonga UrbanLab, un espai d'experimentació, cocreació i innovació que ha impulsat la UAB al barri de Covandonga de Sabadell, fa un any que va entrar en funcionament, una primera fase en la qual s'han definit els quatre reptes principals que s'abordaran en aquest laboratori urbà els pròxims anys.

15/12/2020

Es tracta d'un espai obert a la ciutadania i als diferents agents urbans i socials que vulguin imaginar, crear, testar i implementar solucions als principals reptes socials, urbans i ambientals als quals s'enfronta el barri de Covadonga i la ciutat de Sabadell.

Durant aquest primer any, la UAB hi ha organitzat més de 50 activitats entre tallers participatius, brunchs i matinals d'innovació del Hub b30, reunions i presentacions, que han servit per definir els quatre principals reptes que es treballaran en un futur. En primer lloc, convertir el barri de Covadonga en un ecosistema d’innovació, coneixement i cultura. Segon, promoure hàbits i estils de vida saludables en aquest districte, aprofitant la zona del riu Ripoll. Tercer, fomentar la transició ecològica i energètica del barri i de tota la ciutat. A l’últim, aconseguir que Covadonga sigui un espai obert, integrador i inclusiu a Sabadell i respecte als barris veïns.

Per definir els quatre reptes, i els 14 projectes per mitjà dels quals s'abordaran, s'ha comptat amb la col·laboració i la cocreació de la quàdruple hèlix, ciutadania, representants d'empreses, membres de l’administració, grups de recerca i experts, i estudiants de diferents universitats. Així, el Covadonga UrbanLab també s’ha convertit en un escenari per posar en pràctica la creativitat i els continguts dels Graus en Geografia i Ordenació del Territori, en Empresa i Tecnologia i en Psicologia de la UAB. Durant aquest any uns 85 estudiants de la UAB han participat en la definició dels projectes, així com 25 més del Grau d'Estudis d'Arquitectura de la UdG, 12 del Màster en Smart Cities de la UPC, 4 del Màster en Tecnologies per les Smarts Cities de La Salle i 74 del Màster en Management de la TBS Business School.

Els 14 projectes que es volen impulsar els pròxims deu anys inclouen la creació de comunitats energètiques al barri, impulsar la creació d’un clúster d’esport i salut, renaturalitzar el barri o la recuperació de les hortes històriques i la creació de nous horts urbans de la mà del Parc Agrari de Sabadell i de l’ICTA, crear una xarxa de vies saludables i segures, millorar l'espai públic i dur a terme una millora general i sobretot de l’accessibilitat del riu Ripoll, entre d’altres.

Més informació:
Covadonga UrbanLab