Dia Internacional de les Persones amb Discapacitat a la UAB

Acte pel Dia Internacional de les Persones amb Discapacitat
En motiu del Dia Internacional de les Persones amb Discapacitat, el dimarts, 5 de desembre, s'ha fet un acte a la UAB on l'Alumni UAB Cristian Lago ha llegit un manifest sobre la diversitat funcional. Hi ha hagut una actuació de dansa inclusiva a càrrec del grup Liant la Troca.

29/11/2017

En el marc de la celebració del Dia Internacional de les Persones amb Discapacitat, ha tingut lloc una actuació de dansa inclusiva a càrrec del grup Liant la Troca. L'acte s'ha fet a la sala de teatre de l'Edifici Àgora i l'ha presentat Sara Moreno, Vicerectora d'Alumnat i Ocupació.

Aquest espectacle de dansa integrada dirigit per Jordi Cortés, ha tingut per objectiu crear un espai de comunicació on les persones amb capacitats diverses puguin treballar la dansa des d'un punt de vista igualitari.

Prèviament a l'actuació, Cristian Lago, membre d'Alumni de la UAB, que té una diversitat funcional, ha llegit un manifest que ha emocionat al públic, on ha parlat en primera persona des de la seva pròpia experiència: ""Estic orgullós de ser Divers Funcional. Al llarg de la meva vida m'ha tocat respondre moltes vegades si m'agradaria caminar. No canviaria la meva vida. A l'igual que vosaltres no haurieu d'aspirar a ser d'una altra manera. L'acceptació de la nostra forma de ser és essencial per ser feliços, siguem de la forma que siguem".

Cristian Lago ha llegit unes paraules plenes d'optimisme, tot i que ha subratllat que "encara hi ha gent estigmatitzada, sense drets, sense deures, sense plaer". I ha finalitzat el manifest escrit per ell mateix dient "us animo a crear un món millor, un món inclusiu".

El 3 de desembre està establert com el dia internacional per reivindicar la igualtat de les persones amb discapacitat, amb l'objectiu de visibilitzar i promoure la inclusió de les persones amb discapacitat en la societat. Cada any, l'ONU fixa una temàtica concreta per treballar en aquest dia. Aquest any girarà al voltant de la transformació cap a una societat sostenible i resilient per a tothom.

Més informació: Observatori per a la Igualtat