Dia Internacional contra les violències masclistes a la UAB

BallarinaViolenciaMasclista

El pròxim dimarts, 21 de novembre, en el marc del Dia Internacional contra les Violències Masclistes, la UAB organitza un acte que inclourà una lectura d'un manifest i un espectacle amb poesia i música. Serà a les 13 hores a la Sala Teatre.

15/11/2017

L'espectacle "Captures" combina la poesia feminista, la improvisació al piano i percussió. Es tracta d'un espectacle que fa visible la veu de les dones com a reivindicació. És una performance intimista, humana, femenina i feminista.

El pròxim dimarts, 21 de novembre, se celebrarà un acte al campus de Bellaterra, en el marc del Dia Internacional contra les Violències Masclistes. Serà a les 13 hores a la Sala Teatre (Edifici L'Àgora, Plaça Cívica).

Des de l’any 1999 se celebra el 25 de novembre per visibilitzar les violències masclistes que pateixen les dones que van des dels micromasclismes com a violències subtils fins als feminicidis.

Enguany, en el que portem d'any, ja hi ha un total de 49 dones víctimes de la violència masclista a l’Estat espanyol, 8 a Catalunya, unes xifres que superen les 44 víctimes mortals del masclisme del passat 2016.

És en aquest context que, des de la Universitat Autònoma de Barcelona, l’Observatori per a la Igualtat organitza un acte en motiu del Dia Internacional Contra les Violències Masclistes

L'acte, que presentarà Sara Moreno, Vicerectora d'Alumnat i Ocupabilitat, consistirà en la lectura del manifest per part de Joana Gallego, directora de l'Observatori per la Igualtat.

Posteriorment, es podrà gaudir de l'espectacle "Captures" del col·lectiu Renu que combinarà la poesia feminista, la improvisació al piano i percussió. Es tracta d'un espectacle que fa visible la veu de les dones com a reivindicació. És una performance intimista, humana, femenina i feminista.

Hi participen el col·lectiu Renu format per la Núria Batlle, autora dels textos, Reina Capdevila i Roser Ros rapsodes. Al piano Clara Peya, pianista i compositora amb estudis en piano clàssic, jazz i modern que ha col·laborat amb artistes com Sílvia Pérez Cruz o Judit Neddermann. La percussió anirà a càrrec de les ballarines Mònica Cano i Maria Jiménez, les dues amb una dilatada carrera en el camp de les arts i la dansa.
 
Tant el 25 de novembre com els dies anteriors i posteriors, hi hauran diferents activitats arreu del territori per visibilitzar i reivindicar la lluita en contra de les violències masclistes.

El més destacat és la manifestació convocada cada any per institucions i col·lectius feministes el dia mateix dia 25 a les 18h a la Plaça Universitat de Barcelona. 

Notícies relacionades

Lliurat el Premi Laureal a Projecte-Bastida

Lliurat el premi Laurel al Projecte Bastida-UAB

La rectora de la Universitat, Margarita Arboix, i el coordinador del Projecte Bastida-UAB, el catedràtic de Prehistòria Vicenç Lull, han recollit el reconeixement del Col·legi de Periodistes de la Regió de Múrcia en la categoria de Ciència i Recerca. L'acte d'entrega ha tingut lloc el 13 de novembre a la capital murciana. Llegir més

Totes les notícies