Sala de premsa Premsa i mitjans

Desenvolupen un nou tractament de blanquejat dental

Grup de Tècniques de Separació (GTS)
Els membres del Grup de Tècniques de Separació Clara Babot, Mª Jesús Sánchez, Manuel Valiente i Jorge Rodríguez.
L'equip de recerca del  Grup de Tècniques de Separació (GTS) de la UAB ha desenvolupat FlashWT, un nou blanquejant dental basat en una formulació innovadora, ràpida, eficaç i segura per a l'esmalt. El tractament, creat en el marc de la convocatòria d'ajuts d'Indústria del Coneixement 2018 de l’AGAUR, està en vies de ser patentat. 

30/10/2019

La majoria dels tractaments de blanquejat de dents que hi ha al mercat contenen peròxid d’hidrogen o peròxid de carbamida com a ingredient actiu. Ambdós compostos tenen acció oxidant i poden provocar efectes secundaris, com la hipersensibilitat de les dents o la irritació gingival, perquè requereixen de concentracions elevades i llargs temps d’aplicació.

“El tractament que hem desenvolupat presenta un mecanisme d’acció diferent a partir de la barreja de dos ingredients i ofereix avantatges substancials respecte als productes actuals. Necessita concentracions més baixes de productes químics, actua més ràpidament i eficaçment, amb temps d'aplicació més curts i de manera molt segura per a l’esmalt dental”, manifesta Manuel Valiente, catedràtic del Departament de Química i director del GTS.

En el desenvolupament de FlahsWT han participat, a més del Dr. Manuel Valiente, la Dra. María Jesús Sánchez, investigadora post-doctoral i científica emprenedora del projecte, així com els estudiants de doctorat Clara Babot i Jorge Rodríguez, que han desenvolupat la part experimental. El projecte també inclou un mentor empresarial, el Dr. Carlos Muñoz, director d’afers clínics i d’innovació de la empresa de productes odontològics Kavo Kerr LLC, amb seu a Califòrnia.

El projecte ha estat creat en el marc de la convocatòria d'ajuts d'Indústria del Coneixement 2018 de l’AGAUR (modalitat Llavor). Ha estat cofinançat pel Fons Europeu de Desenvolupament Regional (FEDER) de la Unió Europea en el marc del Programa Operatiu FEDER de Catalunya 2014-2020, amb el suport de la Secretaria d’Universitats i Recerca del Departament d’Empresa i Coneixement de la Generalitat de Catalunya, amb un ajut de 20.000 €.