Conferència del premi Nobel de química Robert Huber a la Facultat de Biociències

Conferència del premi Nobel Robert Huber a la UAB
Photo: Astrid Eckert / TUM

El professor Robert Huber impartirà la conferència “The Century of Vision: Protein Structures for Drug Research”, el 13 de novembre, a les 12 h, a la sala d’actes de la Facultat de Biociències, emmarcada en els actes del 50è aniversari.

07/11/2018

El profesor Robert Huber, premi Nobel de Química de 1988 i doctor honoris causa per la UAB, impartirà la conferència “The Century of Vision: Protein Structures for Drug Research”, el 13 de novembre, a les 12 h, a la sala d’actes de la Facultat de Biociències. La xerrada està emmarcada dins de les activitats organitzades amb motiu del 50è aniversari de la UAB.

Huber és professor a la Technische Universität München (TUM), la mateixa universitat on va estudiar química i es va doctorar. També realitza conferències com a professor convidat a la Universität Duisburg-Essen (Alemanya), a la Universitat de Cardiff (Gran Bretanya), a la Universitat Autònoma de Barcelona i a la Universitat Nacional de Seül (Corea).

És membre del Consell Assessor Científic de diverses empreses farmacèutiques i científiques, i és cofundador de dues empreses que ofereixen serveis per al descobriment i el desenvolupament de fàrmacs i de noves teràpies per a malalties autoimmunitàries. Huber ha realitzat importants contribucions a la comprensió de l’estructura i la funció de macromolècules biològiques.

A més, ha contribuït al desenvolupament d'instruments per a la recopilació de dades i mètodes en la cristal·lografia de proteïnes, especialment els mètodes Patterson, els mètodes gràfics i el refinament, a la utilització de clústers metàl·lics de raigs electrònics i, més recentment, als mètodes i instruments per a la millora en la cristal·lografia. Aquest treball s'ha informat en més de 1200 publicacions periòdiques, moltes d'elles en revistes amb referències d'alt impacte. Ha rebut nombrosos doctorats honorífics i premis, incloent la Medalla Otto-Warburg, la Medalla Emil von Behring, la Medalla Sir Hans Krebs, la Medalla Linus Pauling, el Premi Max Tishler i, el 1988, el Premi Nobel de Química juntament amb H. Michel i J. Deisenhofer.

L’any 2000, Robert Huber va ser investit doctor honoris causa per la UAB per la seva contribució significativa de la biologia estructural, i particularment de la cristal·lografia de proteïnes, i pel seu paper en la formació d'especialistes catalans.

 

Notícies relacionades

Totes les notícies