Sala de premsa Premsa i mitjans

Comunicat de la UAB sobre els incidents al campus

Logotip de la Universitat Autònoma de Barcelona
La UAB rebutja la presència d'un grup de neonazis aquest migdia al campus, que ha provocat incidents a l'entrada de la Facultat d'Economia i Empresa. L'equip de govern condemna sense pal·liatius els fets violents ocorreguts i expressa el seu rebuig absolut a les ideologies totalitàries a la universitat.

22/04/2016

La UAB rebutja la presència d'un grup de neonazis aquest migdia al campus, que ha provocat incidents a l'entrada de la Facultat d'Economia i Empresa.

En aquest espai, l'associació estudiantil Societat Civil Catalana-UAB havia instal·lat una carpa per informar de les seves activitats. L'equip de govern de la UAB, per tal de garantir la seguretat de les persones i el seu dret a la llibertat d'expressió, havia reforçat el servei de vigilància i seguretat i ho havia posat en coneixement de les autoritats responsables de la seguretat pública.

Un cop finalitzada l'activitat s'han produït aldarulls que han requerit la presència de les forces de seguretat per desallotjar del campus al grup neonazi. Un membre de la seguretat de la UAB i un mosso d'esquadra han resultat contusionats.

L'equip de govern de la UAB condemna sense pal·liatius els fets violents ocorreguts i expressa el seu rebuig absolut a les ideologies totalitàries a la universitat.