Comunicat de la UAB

Logotip de la Universitat Autònoma de Barcelona

Comunicat de l’Equip de Govern arran de l’acció violenta del 16 d'abril contra l’oficina de Banco Santander situada a la Plaça Cívica.

16/04/2018

Dilluns, 16 d'abril, una desena de persones encaputxades ha atacat per segona vegada en quinze dies l’oficina de Banco Santander situada a la plaça Cívica del campus de Bellaterra de la UAB. En horari comercial, amb personal i clients a l’interior, les persones atacants, en una actuació molt violenta, han destrossat els vidres de l’oficina i el caixer exterior. L’acció s’ha desenvolupat molt ràpidament, tot i la presència de seguretat privada de l’entitat i de la pròpia universitat, que no han pogut evitar-la.
 
Davant d’aquesta nova acció, l’Equip de Govern de la UAB reafirma el seu rebuig d’actes violents al Campus i els condemna. Aquesta mena d’actuacions no són pròpies d’un espai universitari: violentar les persones treballadores i usuàries d’una entitat no pot ser mai una via per reivindicar cap causa. Suposen, a més, un greu perjudici per a la nostra universitat.
 
L’Equip de Govern se solidaritza amb les persones afectades per aquesta acció i es compromet a realitzar tot el que estigui al seu abast per evitar que es continuïn produint aquest tipus de fets.
 
Per últim, vol fer palès que Banco Santander és una institució que col·labora activament amb la UAB i ofereix diversos ajuts a la comunitat universitària. Fruit de les seves aportacions a la Universitat, es desenvolupen projectes amb caràcter social, com per exemple els següents:
 
Programa socioeducatiu "Campus Ítaca": per apropar la universitat a alumnat de secundària, a fi de fomentar la realització d'estudis universitaris i reduir l’abandonament escolar prematur, mitjançant estades de quinze dies al campus.
 
Beques salari Ítaca: ajudes a l'estudi tant de grau com de postgrau per a alumnat amb bons resultats acadèmics i situacions socioeconòmiques que li dificulten el seguiment dels estudis.
 
Bellaterra, 16 d’abril de 2018

 

Notícies relacionades

Totes les notícies