Sala de premsa Premsa i mitjans

CIMAB Ibèrica distribuirà un dispositiu innovador que permet congelar espermatozous

Cimab distribuirà un dispositiu innovador que permet congelar espermatozous
El Centre d’Infertilitat Masculina i Anàlisis de Barcelona (CIMAB), spin-off de la UAB, ha tancat un acord amb l’empresa israeliana MFC per distribuir a Espanya i Portugal el dispositiu Sperm VD, que permet una conservació eficient d’espermatozous per al seu ús posterior en tractaments de fertilitat.

30/09/2019

Sperm VD és un dispositiu innovador i fàcil d’utilitzar que permet emmagatzemar un petit nombre d'espermatozous sense que perdin la seva motilitat, i amb un sistema de recuperació que evita la pèrdua de cèl·lules. Aquest dispositiu es basa en la congelació o vitrificació d’espermatozous, un mètode de criopreservació ràpida que consisteix en l’exposició directa a nitrogen líquid. Amb aquest mètode els espermatozous es congelen en condicions d’absoluta esterilitat i amb una alta viabilitat després de la seva descongelació.

Fins ara els diferents mètodes de criopreservació d’espermatozous no permetien un ús generalitzat per la complexitat de la seva preparació o dels procediments de recuperació de l’esperma. En canvi, "Sperm VD pot proporcionar una solució adequada en casos d’infertilitat masculina severa, ja que permet la criopreservació d’espermatozous en casos en que la quantitat és molt reduïda", destaca Agustín Garcia, cofundador de CIMAB Ibèrica.

Més de 70 milions de parelles de tot el món tenen problemes per concebre de forma natural i han de recórrer a tecnologies de reproducció assistida, com la injecció intracitoplasmàtica d'espermatozoides (ICSI), la inseminació intrauterina (IUI) o la fertilització in vitro (FIV). En gairebé el 50% dels casos, el problema és atribuïble a factors masculins. A més, la freqüència de la infertilitat masculina està en augment i està impulsant una creixent necessitat de solucions per millorar el resultat dels procediments. Per tots aquests motius, aquest nou dispositiu té una demanda garantida al mercat.

L’acord de comercialització de CIMAB i MFC es presentarà aquest mes d’octubre a Càceres al X Congrés de l’Associació per a l’Estudi de la Biologia Reproductiva (ASEBIR).

Més informació: Material relacionat